Bundesliga – siste sjanse for spenning om ligatittelen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Noe mer overraskende er det at Borussia Dortmund nå ligger nest nederst i stedet for nest øverst på tabellen. Dette har ført til at andre lag har muligheten til å kapre en pallplass i årets Bundesliga, og best av de nest beste så langt er Wolfsburg.

Toppoppgjør

Det er kun tredje gang i Bundesligaens historie at de to lagene på toppen av tabellen starter opp sesongen igjen etter vinterpausen. Skal det beholdes noen form for spenning om tittelen i Tyskland trenger Wolfsburg å ta en stor skalp denne helgen. Kun tre av 39 matcher mellom lagene har endt med seier til ulvene. Forutsetningene for den fjerde seieren er kanskje bedre enn noensinne. Ikke fordi Bayern München er lettere å slå, men fordi Wolfsburg nå endelig har hatt en sesong hvor det virkelig klaffer.

Dieter Heckings menn har i år spilt god fotball og kun Bayern München (41) og laget med ligaens toppscorer i Alexander Meier, Eintracht Frankfurt  (34), har scoret flere mål enn Wolfsburg med sine 33 scoringer. Det som skiller Bayern München og Wolfsburg hva gjelder målscorere er hvor mange som scorer målene. Lewandowski, Götze og Müller har alle sju mål, samtidig som Arjen Robben følger tettest på Meier, med sine ti. Toppscorerne til laget på andreplass har fem mål – ringreven Ivica Olic (som fortsatt er urovekkende rask, tross alderen) og Naldo, en av de mest målfarlige forsvarspillerne i fotball-Europa.

Flere attraksjoner

Når man ser frem mot en toppkamp i Bundesliga er det naturlig å glede seg til å se de største stjernene på Bayern München i Robben, Lewandowski, Ribery og Lahm. Lahm er skadet, Ribery er usikker og det er også flere skader, med blant annet Martinez og Badstuber ute for Bayern. Selv om flere store navn ikke er med, er det nok av andre som gjør denne kampen severdig. Duellen mellom Thomas Müller og tidligere lagkamerat, Luiz Gustavo blir en av de viktigste i matchen.

For hjemmelaget er det som tidligere nevnt ingen enkeltspillere som scorer brorparten av målene deres, men de har en tilrettelegger helt i Europa-toppen. Kevin de Bruyne står med ti målgivende pasninger så langt i årets sesong, og har vært involvert i 40 prosent av scoringene til Wolfsburg denne sesongen. Den tidligere Chelsea-spilleren er blant de mest spennende der ute i fotballverdenen nå og har denne sesongen levert på et fantastisk nivå. Dieter Hecking har også skrytt av noen av sine andre kjøp, blant annet kineseren Xizhe Zhang.

Zhang får skryt på en noe spesiell måte av Hecking etter sin opptreden i treningskamp mot AFC Ajax Cape Town:

“Det gleder meg at PR-stuntet vårt spilte bra.”

Spennende for Wolfsburg er det også at de nå ser ut til å ha sikret seg enda en stjerne fra sin egen farmerklubb i England. Andre Schürrle ser ut til å være klar, og overgangssummen sies å være på rundt 300 millioner kroner. Dette sier litt om ambisjonene Wolfsburg har denne sesongen etter en fantastisk høstsesong.

Nok av matchvinnere

Som i alle andre toppoppgjør er det nok av spillere som kan avgjøre kampen, men det er vanskelig å sette fingeren på hvilket lag som skal stoppe Bayern München i årets Bundesliga. Ved hjemmeseier er Wolfsburg så vidt innenfor skuddhold med å tte poeng opp til tabelltoppen. Skulle Bayern nok en gang vinne fotballkamp i Tyskland, så vil de nok drepe det lille av eventuell spenning om tittelen, med en luke på 14 poeng.

Stjernegalleriet med Robben i spissen er vanskelig å slå, og de slipper ikke inn mål i årets serie heller. Utfallet som virker mest sannsynlig er borteseier, men Kevin de Bruyne og resten av ulvene har nok ingen planer om å legge seg før kampstart. Dette blir et tett og bra oppgjør,  og det er ingen stor overraskelse om hjemmelaget tar et eller tre poeng.

Andre Schürrle er nok ikke spilleklar til kveldens match. Det virker det ikke som Ivica Olic er heller. Kroaten er på vei tilbake til Hamburg og en gjenforening med Rafael Van der Vaart. Spilleren Schürrle skal ta plassen til, Vieirinha, er så å si klar for Schalke 04, men det er ventet at han starter, ettersom Schürrle ikke er på plass enda.

Går for et resultat som bevarer litt spenning i Bundesligaen, og satser på at Olic-reserve Bas Dost tegner seg på scoringslisten. 2–1 til Wolfsburg.

PS. Det finnes muligheter for at Nicklas «Lord» Bendtner starter kampen for hjemmelaget. Dansken er laget for slike anledninger (mener han i hvert fall selv), og det er på tide at han viser fotballverdenen hvilket utenomjordisk talent han faktisk er. Mest sannsynlige matchvinner i dette toppoppgjøret.

Siste podcaster

  • Ingen esler, bare GOATS
    Tittelkampen i Premier league er tettere enn det har vært på lenge. I studio har vi en City, en Liverpool og en Arsenal fan. Vi snakker om tittelkampen og Simons England-eventyr. I studio: Kristiane Reigstad, Martin Primavera, Simon Harbo, Suheyb Isak Produsent: Marte Seeberg Følg oss på Instagram: @Offside_srib

Anbefalte artikler