Endelig tilbake til hverdagen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Verken Tyskland, England eller Nederland har imponert i foregående helgs EM-kvalifiseringskamper. Etter manges mening har EM-kvalifiseringen blitt kjedelig, ettersom EM formatet har blitt utvidet, og terskelen for å kvalifisere seg til mesterskapet har blitt så lav at det ser ut som de store lagene har mistet motivasjonen til å prestere opp mot sitt potensiale. Det er med andre ord gledelig at de største seriene i Europa endelig sparkes i gang igjen.

Skadeproblematikk

Selv om landslagsrunden er over for denne gang, vil det være en evig konflikt mellom landslagstrenere og klubbtrenere rundt hvilken tilstand spillerne kommer tilbake til sine respektive klubber i. Etter at Raheem Sterling ba om å bli benket mot Estland, har debatten igjen blusset opp. Sterling skal angivelig ha sagt at han følte seg sliten og derfor ikke kunne prestere opp mot sitt beste, men mange spekulerer i at bankingen kommer som et resultat av press fra spillerens klubb, Liverpool.

Er det slik at det er Landslagets oppgave å hvile spillere, eller har hver enkel klubb ansvar for at spillerne ikke blir overbelastet? Brendan Rodgers har brukt Raheem Sterling stort sett i alle kamper i alle turneringer i høst, og mange mener at Nord-Iren har drevet rovdrift på han i høst. Det blir spennende å se om Sterling starter søndagens bortekamp mot QPR på Lofthus Road, eller om Rodgers fortsetter å spille med Sterling igjen på tross av spillerens ønske om å hvile i forrige ukes landslagskamp.

England

Det spilles forøvrig mange kamper i de fire største ligaene. I England er det spesielt én kamp som utmerker seg denne runden. Manchester City møter Tottenham på Emirates. I fjor dro satt Tottenham seg på bussen på vei hjem fra Manchester med et 0 – 6 resultat i sekken. Forskjellen fra i år til i fjor er at Tottenham ser ut til å ha fått på plass en stamme i laget som ikke var til stede i fjor. Spillere som Chadli og Lamela ser delvis ut til å fylle det enorme vakuumet Gareth Bale etterlot seg da han dro til Real Madrid. City på sin side ser solide ut, uten at det er noe nevneverdig nytt i laget. Kan Tottenham revansjere det pinlige 0 – 6 tapet fra i fjor eller er City fortsatt en størrelse større enn laget fra Nord-London?

Tyskland

I Tyskland har Bayeren München igjen startet sesongen som forventet, og befinner seg på toppen av Bundesliga. Det som er heller uventet i år er at Bayerens nærmeste motstandere, Schalke og Dortmund har startet Bundesliga begredelig. Dortmund befinner seg på 13 plass med syv poeng, mens Schalke befinner seg på 11. plass. Lørdag møter Schalke Hertha og Dortmund møter Köln. Dette er kamper de tyske storlagene burde vinne for fortsatt å ha teoretiske muligheter til å bli ligamester.

I helgen ønsker jeg å se følgende kamper:

Manchester city – Tottenham  13.45 på lørdag

Dortmund – Köln 15.30 på lørdag

Schalke –  Hertha 18. 30 på lørdag

 

Anbefalte artikler