Spillelisten Uke 42

This content has been archived. It may no longer be relevant

08. Vegard Eide – I Need You

Da han var 16 år uttalte Vegard at drømmen hans var å utgi et album med kun egne låter. Bergenseren er nå godt på vei for å oppfylle drømmen når han nå slipper EP’en “Like a Puzzle” 23. oktober. Under Eggstock-festivalen i sommer vant han Phono-prisen, som ga ham muligheten til å spille en intimkonsert hvor vi i Trigger koste oss glugg. Hvis du tenker at dette er musikken du vil kose deg med på en mørk høstkveld i Bergen, har du muligheten til å svinge i i takt med Eide selv på Apollon på dagen EP’en kommer ut.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/165505238″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

07. Petite Leauge – Surviving October

Lorenzo Gillis Cook, mannen bak Spark Alaska, som har vært ukens låt tidligere på Studentradioen i Bergen, har startet et nytt prosjekt. Petite League er fortsatt relativt nytt, men spriter opp høsten med en mer grungete låt. Som vi har sagt i Trigger tidligere, inviterer vi gjerne Lorenzo til å spille Tony Hawk 4 og diskutere Arctic Monkeys med oss. Du vil nemlig ikke kjenne ham før dere har gjort nettopp det.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/170971805″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

06. Ferdarhag – Når Sola Stig

Fra labelet Koke Plate strømmer det ut erkenorsk i dialektrock presentert av Ferdarhag, og det er noe med dette som tiltaler oss. De sier selv at de bringer oss lyden av storbyens ensomhet og lengsel etter en gang å komme hjem. I refrenget kommer dette virkelig frem. Vi må komme oss vekk fra det her. Vi diskuterte også i studio om tittelen er et bilde på når du kjører over vidden, vekk fra byens mørke og solen stiger over stedet der du hører hjemme.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/167171849″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

05. YNGCULT – Stealth

Denne DJ-duoen har også vært med på Triggers liste tidligere. Gutta med forkjærlighet for bokstaven Ø holder seg voldsomt anonyme med sine trekantede speilmasker og andre ukjente artister fra LA. Låten de serverer oss denne uken er voldsomt dansbar og gjorde at samtalen i studio ble preget av tung pust og høy energi.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/154830987″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

04. The DuBarrys – Winter Grade

Selv om bandet har valgt et veldig upolitisk navn som ligner på blueberrys fordi de er glad i blåbær, handler platen deres om sosiale medier og bedrifters økende innflytelse på individets tanker og meninger gjennom reklame og media. Med deres politiske tekster er det ikke rart at de er inspirert av Beatles, og spesielt John Lennon. Låten på denne ukens liste bringer frem minner om sommeren og nærmest tvinger deg til å trykker på replay.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/170800204″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

03. Mayfair Kytes – Seasonal Thaw

Ukens tredjeplass på listen ble skrevet for fire år siden, men er nylig sluppet som første singel fra det ferske bandet fra Melbourne, Australia. Selv om vi i Trigger har en forkjærlighet for australsk musikk, skiller dette seg ut med en mer elegant og lekker sound i forhold til mye annet fra den kanten av kloden. Om du gleder deg like mye som oss til å høre mer fra denne femmergjengen må du fortsatt smøre deg med tålmodighet, for deres EP Animus slipper ikke før tidlig i 2015.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/170113285″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

02. Ukens Album: Monstereo – Bright Dark

«Jomfruturen gjennomføres på fascinerende selvsikkert vis – i det som mildt sagt er et krevende musikalsk landskap.», skrev Bergens Tidende om Monstereos første album. 10. oktober slapp bergensbandet Monstereo sin andre plate gjennom Klangkollektivet. Vi har ventet i spenning på noe nytt fra denne kanten av byen, og de skuffer selvfølgelig ikke. Etter releasekonsert på Hulen tok Triggerne en koselig og lang prat med bandet, så hvis du vil få med deg mer om dem og deres nye plate kan du finne det på våre nettsider i løpet av uken.

01. Ukens Låt: The Harry Heart Chrysalis – Vex

Harry Heart vokste opp midt i et yrende musikkliv i London, flyttet til Brisbane i tenårene og leverer nå sine låter fra Sidney. I Australia var han finalist i deres svar på Urørt som de kaller for Triple J i 2010, og har senere sluppet to EP’er. Den unge mannen beskriver musikkprosjektet som hans overdrevne måte å komme seg ut av tenåringsskallet.  Tiden han ikke bruker på skolen går til å spille inn i hans personlige studio, The Dojo, hvor han skriver sine sanger og spiller inn på hvert sitt instrument etter tur.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/168123397″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Følg Triggers spilleliste på Spotify, her:

Anbefalte artikler