Monstereo lyser opp mørket

This content has been archived. It may no longer be relevant

Monstereos debutalbum “Spacesuits, On!” kom i februar 2013, og nå er de endelig ute med sitt andre album. “Bright Dark” ble sluppet via Klangkollektivet fredag 10.oktober, og samme kveld inviterte Monstereo til slippfest på Hulen. Trigger har listet “Bright Dark” som ukens album, og vi var selvfølgelig tilstede.

Backstage slo vi av en prat med samtlige bandmedlemmer: Jon Bolstad (trommer), Ola Utaaker Segadal (vokal og gitar), Øyvind Aase Fluge (gitar) og Jørgen Stangeland Bach (bass), en gjeng som var ydmyke og svært fornøyde med å ha blitt listet hos oss. – Å bli listet som ukens album er kanskje enda mer stas enn å gi ut plate, sier bandet.

Hør intervjuet:

Hva angår deres nyutgivelse håper de at albumet blir tatt like godt imot som det forrige “Spacesuits, On!”. – Det er selvsagt kjekt å få gode tilbakemeldinger, men vi har vel aldri vært noe særlig opptatt av det heller, forteller Jon.

– Å bli listet som ukens album er kanskje enda mer stas enn å gi ut plate.

“Bright Dark” mer planlagt

– Mer fokusert og tilgjengelig, uten at det går på kompromiss med det vi gjør, beskriver Ola andreplaten som.

“Bright Dark” oppsto på mer planlagt vis, den oppsto ikke under jam sessions i studio, slik deres første utgivelse. Frem mot innspillingen av albumet hadde bandet øvd mer og ting ble gjort på en mer gjennomtenkt måte, og med en retning i bakhodet. Bandet kan bekrefte at det verken ble like mye rødvin eller like mye svette, om mulig like mye rødvin.

LES OGSÅ: Svette gutter og mye rødvin

Det at bandet har øvd mer og vært mer fokuserte gjør ikke nødvendigvis deres tidligere greie til noe dårligere. Det er bare to forskjellige uttrykk, ifølge dem selv.

Sjekk ut platen på soundcloud: 
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/45919039″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Inspirert av gresk mytologi

“Sisyphus” er en av låtene på platen, og det var Ola som skrev teksten til den. Han kan fortelle at inspirasjonen ble hentet i fabelen fra gresk mytologi om han som dytter steinen mot toppen av fjellet, og når han endelig nærmer seg toppen, ruller steinen ned igjen. Steinen vil aldri nå toppen.

– Dette kan overføres til Monstereos harde kamp i musikkbransjen, sier Ola, men legger raskt til at låten kan handle om mye rart.

– Har dere noen overraskende inspirasjonskilder?

Ola kan avsløre at han hører på mange kommersielle rockeband som Foo Fighters og Biffy Clyro, i tillegg til alle disse andre psychrock-bandene som han også hører så mye på. Han understreker at han elsker Foo Fighters og Biffy Clyro.

– Hvordan skiller Monstereo seg ut i sin sjanger?

Det er vanskelig å definere hva slags sjanger Monstereo befinner seg i.  Jon forteller at de skiller seg ut med sine lange instrumentalpartier og denne gjennomgående spontaniteten. De prøver å støye enda mer og dra på enda mer, for å tøye rockebegrepet.

– Vi tyter ikke for mye til hverandre, da forsvinner poenget, sier Jon.

Arbeidstitlene

Det er alltid spennende å høre hva de ulike låtene betyr og hva de het mens de var under produksjon. Ola har her punktvis gått gjennom hvert spor på “Bright Dark”, og avslører også at de har en ny låt, som foreløpig går under navnet Spenol. Vi er spente på hva den ender opp med å hete.

Trigger avsluttet praten med en liten buzz-feed vri, og vi fikk ut noen enkle livsstilstips fra bandet:

Anbefalte artikler