Svette Gutter og Mye Rødvin

This content has been archived. It may no longer be relevant

Vokalisten i Monstereo er fornøyd med tilbakemeldingene til deres debutplate som ble sluppet 22. februar.

– Det har vært veldig gode responser, folk kommer med masse tilbakemeldinger og sier vi har laget en god plate.

Bandet fra Bergen består av Ola Utaaker Segadal, Jørgen Stangeland Bach, Øyvind Aase Fluge og Jon Bolstad som spiller en blanding av psykedelisk rock og postrock. Deres debutalbum er først ut fra det bergenske plateselskapet Klangkollektivet og er i selskap med band som Ekkolodd og The Megaphonic Thrift.

Ola viser til band som Motorpsycho, Sonic Youth og Jaga Jazzist som inspirasjon til Spacesuits, On! Men hvordan musikken har blitt til er ikke Ola helt sikker på.

– Vi bidrar med musikken alle sammen, så det er absolutt en blanding av våre inspirasjonskilder. Musikken vår er som den er fordi vi ikke har tenkte så mye. Vi har bare spilt sammen og så har vi spilt på hverandre. Når vi er på øving, så prater vi ikke så mye. Vi pleier å spille med hverandre. Det tror jeg kommer veldig sterkt igjen på scenen. Vi har jo veldig lange låter med improvisasjonspartier i midten, der vi kan spille på hverandre og la ting skje sånn som de skjer. Vi har alltid tenkt at det er viktig for oss å være et kult liveband. Vi konsentrer oss om det og  spiller sammen. Så er det veldig kjekt å høre at folk liker det. Det er det beste vi kan få.

monstereo_digitalcover
Verdensrommet er et gjennomgående tema i Spacesuits, On! Albumcover av Robert Høyem

Opplevelsesrikt fjorår

2011 og 2012 var viktige år for Monstereo. De vant Bergensavisen sin Oppdrag Demo-konkurranse som gjorde det mulig for dem å finansiere plateinnspillingen og fikk bl.a. dra på turnè til Kina.

– 2012 var et ekstremt bra år. Vi har fått oppleve utrolig mye kult. Det var nettopp Oppdrag Demo som gjorde at vi kunne spille inn platen vår. Vi spilte mye konserter, men det som er det kuleste er at det sakte, men sikkert blir det flere folk som er klar over oss. Det er kjekt å spille i Monstereo og det går bare bedre og bedre. Og plateinnspillingen var 10 dager med gøy! Det var mye rødvin, lange dager på 12-14 timer i studio med masse svette gutter. Det var både på godt og vondt, men det var bra.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=xVxoeK33UJE?rel=0&w=640&h=360]

Råe konsertopplevelser

Monstereo har allerede spilt mange konserter i Norge og utlandet. Mange har gitt dem ros for deres live-opptredner og konserthøydepunktene har vært mange.

– Det var veldig kult å spille på Fresen og Flatøyrock i sommer. Utescener er veldig kult. Og ikke minst foran mange tusen mennesker i Kina. Da hadde vi litt mer nerver enn vanlig kanskje, men det gikk veldig bra og det slo positivt ut.

Fremover

Monstereo skal spille på Hulen i Bergen 8. april. Dette vil bli deres offisielle releasekonsert for Spacesuits, On!

Høre hele intervjuet med Ola fra Monstereo her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/03/Intervju-med-Ola-fra-Monstereo.mp3]

Anbefalte artikler