Sosialdemokratisk Studentmorgen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Fra og med onsdag 8. oktober er Studentmorgen igjen i gang med sin studentpolitiske uke. Dette er en hel uke hvor vi inviterer personer fra studentpolitikken til å være med som gjesteprogramleder, for at vi og lyttere kan bli bedre kjent med partiene og hva de jobber for i politikken.

Onsdagsgjengen inviterte dermed med seg Lars Arne Nilssen fra Sosialdemokratisk liste, som og ble førstemann ut som “sidekick” dette høstsemesteret.

En ekte Fanabu

Det tok ikke lang tid før Nilssen var varm i trøya som gjesteprogramleder. Allerede 25 minutter inn i sendingen måtte nemlig Lars Arne forklare sangvalget Backstreet Boys med sangen The call, på lufta.

– Dette er en hilsen til alle mine gode venner i studentpolitikken. Gå tilbake til hytteturen for noen uker siden, dette er verdens verste sang. Legg spesielt merke til kirkeklokkene på slutten.

Og etter litt over en time, var Nilssen, som en ekte Fanabu, i gang med å prate om hjemstedet Fana.

– Det finnes to typer unge menn fra Fana. De fra Fana man gjerne ser på gaten i Bergen og skjønner er fra Fana. Som gjerne går med boblejakke, joggebukse og bendit like a banana pannebånd. En annen type Fana-gutter som jeg syns er mer allminnelige, hyggelige og godt oppdratt, som sier “eg”.

Hør hele Nilssens forklaring på Fana-gutter her:

Sosialdemokratisk liste

– Det er den beste listen i studentparlamentet. Den største listen, mente Nilssen.

– Hva er er liste?

– En liste blir på en måte partiene våre. En liste over mennesker som står for noen lunde samme, og så går vi til valg sammen på våren. Vi er en liste, type at det står nummer en, nummer to og så videre. Det er en handleliste, eller en liste.

Og på spørmål om hvilke saker som er viktig for partiet, svarte Nilssen dette:

– Det er mye studentvelfeld, siden vi er sosialdemokratisk liste. Så blir det mye velferdpolitikk. Og det er viktig.

Har ingen hobby

Etter hvert som gjengen ble bedre kjent med Lars Arne Nilssen kom det og fram at hobby ikke er et ord Nilssen kjenner godt til.

– Det har jeg ikke tid til egentlig. Skal på fjellet i dag, så jeg har ferie denne uken. Det blir bra. Men ellers så er jeg omtrent like travel med å løpe på møter som resten av tiden også. Driver med veldig mye forskjellige organisasjonsarbeid.

– Du er student i tillegg?

– Ja, jeg prøver det. Jeg er av og til innom og sjekker at de fortsatt holder på og at eksamen fortsatt ikke er avlyst. I år er det nordisk, jeg er et år på HF, med trykk på ett år. Har ikke planer om å gå der videre etterpå.

Lars Arne Nilssen er og selverklært studentparlamentarisk leder. Hvorfor, det hører du her:

Anbefalte artikler