Anne Kat – usensurert

This content has been archived. It may no longer be relevant

Om du befinner deg i Bergen om dagen har du kanskje tatt turen innom Ole Bulls Scene for å få med deg Anne Kat Hærlands forestilling «Jakten på ærligheten», en oppsetning som foregår helt fram til 14. desember. Etter en uke med denne forestillingen tok Studentmorgen 7. november en prat med henne for å høre hvordan det hadde gått.

– Det har gått veldig fint! Det har foreløpig vært 2500 mennesker som har vært innom på Ole Bull. Eller, det kan ikke jeg se fra scenen, jeg får nemlig så mye lys rett i ansiktet at for meg kan det egentlig nesten være tomt, men de sier at det er folk der.

Hør hele intervjuet med Anne Kat Hærland under:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/11/Studentmorgen-Torsdag-Anne-Kat.mp3]

Fra lystekniker til kjendis

Hærland har gått gradene i NRK, fra å være en lystekniker til å være paneldeltaker i kanskje en av deres største suksesser noensinne, Nytt på Nytt. Men etter 8 år sammen med Knut Nærum og Jon Almaas gikk hun lei.

– For meg ble det litt det samme hver eneste fredag. Det var veldig, veldig mange sendinger. Det siste året tenkte jeg at hvis Jon Almaas sier en ting til nå så dreper jeg han. Vi visste hele tiden hva den andre skulle si, sier en lattermild Hærland.

Ønsket om å prøve ut nye ting og heller gå på trynet, førte til at Hærland skapte det showet hun var mest fornøyd med, «Jakten på ærligheten».

Plagiat

Tidligere i år ble dog Anne Kat Hærland beskyldt for plagiat i en podcast av Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik. Disse anklagene ble blant annet tatt opp av VG og var også et diskusjonstema blant komikere som Terje Sporsem, Jonas Bergland og Dag Sørås på Twitter. Anklagene ble derimot trukket tilbake dagen etter av Tønne og Tusvik, og de to gikk heller aldri konkret inn på hvilke vitser som skulle være stjålet, men at folk kunne gå og se selv.

– Hvis jeg skulle stjålet noe så skulle jeg i alle fall stjålet det ifra noen andre enn Lisa Tønne. […] De har sagt unnskyld, bare så det er klart. De har trukket tilbake anklagen og sa at dette var for å få oppmerksomhet.

 

Anbefalte artikler