“Hva hvis” – Episode 8

This content has been archived. It may no longer be relevant

“Hva hvis” er den faste spalten til Studentmorgens fredagsgruppe. Spalten tar på seg å skildre konsekvensene av et gitt scenario i verdenshistorien. Tvisten er at scenarioet som skildres er omvendt av hva som faktisk skjedde, eller det er en spådom om noe som kan komme til å skje. Hva hvis Donald Trump blir den neste amerikanske presidenten, for eksempel?

Dagens episode handler ganske enkelt om å svare på dette spørsmålet: “Hva hvis Gud var en av oss?”. Bare en ukjent på en buss? For det er jo ikke til å stikke under en stol at hvis du hadde møtt noen i dag som hadde fortalt deg at de var Gud, så ville nok du, som oss, ha trodd at denne personen hadde rømt fra et visst sted.  Det er nok ingen tvil om at Gud ikke hadde passet helt inn i dagens samfunn.

Gud er kanskje skaperen og den allmektige, men det er én ting Gud er glad for at han ikke har skapt. Kan du gjette hva det er? Svaret hører du i denne ukens Hva hvis-dokumentar.

“Hva hvis” er en fast spalte du kan høre hver fredag morgen ved å tune inn radioapparaturet på frekvens 96,4/106,1/107,8. Har du ikke tilgang til et radioapparat, funker lytt.srib.no også brillefint.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/259190029″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler