Review: Toro koker ikke suppe på spiker

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hver uke ser Offside tilbake på helgens opp- og nedturer fra fotballbanen. 

Ukens opptur: Tor Ole Skullerud

Da Tor Ole Skullerud overtok og førte U21-landslaget til EM-gull i 2013, var det fordi Per Joar Hansen hadde lagt et fundament så solid at det ikke kunne sprekke. Da han overtok Molde ikke lenge etter, var forutsetningene de samme. Han hadde en ung, fremadstormende og talentfull tropp – ispedd nødvendig erfaring i Daniel Berg Hestad og Magne Hoseth. Det var få til ingen som trodde at han skulle klare å viderføre arven etter Solskjær. Kritikerne var uforbeholdent kritisk til ansettelsen, og enkelte så på det som sjansespill.

Drøye åtte måneder etter hans ansettelse har Skullerud motbevist kritikerne. Molde er seriemester fire runder før serien avsluttes – og de er attpåtil kvalifisert til NM-finale. De rykket ut av startblokken og har aldri trengt å se seg tilbake. Kun ett tap står Molde bokført med i årets sesong, hvis vi ser bort fra kvalifiseringen til Europa League. Skullerud har for alvor motbevist kritikere og skeptikere: Toro koker ikke tynn suppe. Selv tårene han felte etter snuoperasjonen på Viking Stadion er ikke nok til å hindre Tor Ole Skullerud og hans Molde å bli ukens opptur.

Hederlige nominasjoner

– Åge Hareide fører Malmö til seier mot Olympiakos, og sikrer få dager seinere gullet i Allsvenskan.

– Cristiano Ronaldo scorer sitt tredje hat-trick på fire kamper. Business as usual.

– Tarik Elyonoussi står med 4 mål på 7 kamper i Bundesliga. Han deler 2. plassen i torschützenkönig-konkurransen med blant andre Mario Götze og Robert Lewandowski.

Ukens nedtur: Borussia Dortmund

Tross en lekende triumf mot Anderlecht i midtuken er det liten tvil om at Borussia Dortmund, etter seriestarten og helgens resultat, er ukens nedtur. Hamburg makter med høy aggressivitet og en destruktiv kampplan å senke tempoet i kampen, noe som fjerner brodden fra Dortmunds angrep. Tross Bundesligas (subjektivt sett) beste stopperpar i Mats Hummels og Sokratis slipper de inn et håpløst mål. For andre kamp på rad er det en håpløs involvering fra Adrian Ramos som fører til at motstanderen får en stor sjanse, og for andre kamp på rad omsettes sjansen til mål. Nicolai Müller forserer og triller ballen enkelt til Lasogga som er på åpent mål. 0-1. Stort mer skjer ikke i førsteomgangen, som preges av et meget sterkt Hamburg – anført av Westermann og Djorou som stanger unna alt som BVB har å komme med.

Klopp tar grep i andre omgang og legger om til diamant. Fånyttes, viser det seg. I likhet med et lag fra Bergen makter de ikke å skape trykket som trengs for å slå antatt svakere motstand på hjemmebane. Fraværet og savnet etter spillere som Gündogan, Sahin, Mkhitaryan og Reus er prekært. Den sentrale midtbanen og det offensive leddet mangler samhandling. Laget er statisk, og legger man til den leie sedvanen de har til å ikke treffe medspillere på enkle entouchpasninger, så har man en oppskrift som ikke faller i smak. Tross solid støtte fra fans – før, under og spesielt etter kampen- er det ikke nok til at Borussia Dortmund unngår å bli omtalt som ukens nedtur.

Uhederlige nominasjoner

– Gianluca Rocchi. Valgte først å sette fyr på, for deretter å la kampen mellom Juventus – Roma brenne til grunn. Tottis beskyldninger om kampfiksing i etterkant er nesten berettiget.

– Sportsklubben Brann. Tar to hviledager før skjebnekampen mot Start. Null poeng seinere tar de like så godt tre nye feriedager.

– Alessio Cerci. Meget god i Serie A i fjor. I helgen fikk han en sjelden opptreden for Atleti, og ble belønnet med rødt etter 35 minutter på banen.

Siste podcaster

  • Ole Rolfsrud-spesial!
    Sesongens andre gjest er ingen ringere enn selveste Ole Rolfsrud! Den smilende programlederen og tv-personligheten forteller om studietiden, hans start i karrieren og fotball interessen. Til slutt blir det en spennende quiz mot Offsides egne Primavera. I studio: Kristiane Reigstad, Ole Rolfsrud og Martin Primavera Produsent: Marte Seeberg Ansvarlig redaktor: Sofie Larsen Nesdal Følg oss på Instagram! @offside_srib

Anbefalte artikler