Kræsjkurs i studentdemokrati

This content has been archived. It may no longer be relevant

I samarbeid med studentdemokratiene i Bergen, arrangerer Velferdstinget i dag et kræsjkurs i seg selv. Kurset finner sted i Egget på Studentsenteret, og er åpent for alle interesserte.

Tirsdags morgen snakket Studentmorgen med Tor Sivertsen Prestegard som leder Velferdstinget i Bergen. Han kunne fortelle hvorfor de har valgt å ha et slik kurs, og hva de som kommer kan forvente å få ut av kurset.

Hør intervjuet med Velferdstinglederen:

Velferdstinget for dummies

Det er noen ting det  er greit å vite om Velferdstinget: 

Velferdstinget sin oppgave er å velge studentrepresentanter til SiB-styret, fordele semester-avgiftspengene studentene betaler hvert semester og fungere som høringsinstans i saker som berører studenter som er medlem av SiB. Velferdstinget består av representanter fra nesten alle utdanningsinstitusjonene i Bergen. Velferdstinget er også studentrepresentanter til alle råd og utvalg som er knyttet til SiB.

Kort forklart så passer de på at studentene er representert der det er viktig at de er det.

Ingen dumme spørsmål

Tor Sivertsen Prestegard sier at det er åpent for spørsmål fra publikum på kurset. Grunnen til at det arrangeres er nemlig for at studenter skal få vite hva de forskjellige studentdemokratiene vil jobbe for fremover, og kunne få svar på eventuelle spørsmål de har.

Prestegard påpeker at ingen spørsmål er for dumme, og at de er klare for alle spørsmålene de kan få. Han forteller oss også at noen av sakene de jobber for i år er at alle studenter skal få 75 prosent rabatt hos tannlegen og priser på kollektivtrafikk her i Bergen.

Kræsj-kurset begynner klokken 16:15 i Egget på Studentsenteret, og du kan lese mer om arrangementet her.

Anbefalte artikler