Kinosyndromets guide til BIFF

This content has been archived. It may no longer be relevant

Bad Hair

Anmelder: Louise Andrea Lynngård

Det finnes utrolig mange grunner til å glede seg til årets utgave av Bergen Internasjonale Filmfestival, og en av grunnene er Bad Hair, en venezuelansk film hvor regissøren Mariana Rondón skildrer livet til den ni år gamle gutten Junior. Han drømmer om rett hår, slik som popstjernene. En drøm som for oss virker å være liten og ubetydelig, betyr alt for denne gutten. Et samfunn preget av sosiale problemer og stillestående tradisjonelle normer setter en stopper for Juniors ambisjoner. Jeg gleder meg svært mye til denne filmen, spesielt på grunn av dens tematikk med henhold til kjønnsroller og brytning med tradisjon, men også fordi dette er et miljø som jeg kan svært lite om. Filmen tar for seg de harde omgivelsene rundt en alenemor i en falleferdig boligblokk som sliter med å få endene til å møtes, og de uskyldige drømmene til et lite barn. Jeg har stor tro på at denne filmen kommer til å bli en av festivalens absolutte perler.

Se Bad Hair på BIFF onsdag 24.09 kl. 14.40, torsdag 25.09 kl. 09.15 og onsdag 01.10 kl. 21.40.

Fight Church

Anmelder: Thorvald Ness

Kan du elske ditt medmenneske og samtidig sparke han så hardt du kan i ansiktet? Er kontrollert vold og et kristent livssyn kompatibelt? Fight Church tar for seg pastorer i kristne menigheter som bedriver den raskt voksende kampsporten Mixed Martial Arts. USA er virkelig landet som har alt, og i denne filmen får vi en herlig miks av to interessante og litt snåle subkulturer.

Forhåpentligvis er ikke Fight Church bare en film om kristne slåsskjemper, men også et bredere blikk på hvordan forskjellige mennesker forholder seg til vold i et stort sett fredelig og moderne samfunn. Fight Church er regissert av tidligere Oscarvinner Daniel Junge, og Bryan Storkel.

Se Fight Church på BIFF torsdag 25.09 kl. 23.00, søndag 28.09 kl. 19.20 og mandag 29.09 kl. 19.05.

Boys

Anmelder: Emilie Kalsnæs

Under BIFF i år er det mange tabulagte temaer som blir tatt opp, og homofili og det å komme ut av skapet er et av dem. En film som jeg gleder meg veldig til å se som nettopp tar opp dette teamet er Boys. Regissøren, Mischa Kamp, har regissert denne fortellingen som en hvilken som helst kjærlighetshistorie, og det er dette som for meg gjør det så forventningsfullt å se den.

Boys er en coming-of-age-film. Filmen handler om en 15 år gammel gutt med navnet Sieger, som har stor interesse for friidrett. En dag får Sieger en fascinasjon over lagkameraten på stafettlaget sitt, Marc. Sieger blir nå nødt til å konfrontere hans fascinasjon over Marc etterhvert som han ser at Marc responderer til Siegers oppmerksomhet over han. Er det noe mer enn et vennskap som ligger her?

Se Boys på BIFF fredag 26.09 kl 23.35, mandag 29.09 kl 19.20 og onsdag 01.10 kl. 15.00.

Palo alto

Anmelder: Lovise Altmann Antonsen

På BIFF er det mange dokumentarer som skriker alvor, og det finnes grenser for hvor mye alvor jeg klarer å takle i hverdagen. Det er her Palo Alto kommer inn. Palo Alto kom i 2013 og er en film jeg tenker er full av drama. Derfor gleder jeg meg til denne. Ingenting er bedre enn litt ”NEI! Dumme jente!”, ”Åh, gaad!” eller litt tårer. Filmen inneholder skuespillere som James Franco, Val Kilmer og Emma Roberts, med Gia Coppola som regissør. Ikke hørt om eller sett filmen enda? Få den med deg på BIFF!

Hvis dette ikke høres ut som en gjørme med ting som kan gå galt, så vet ikke jeg.

Se Palo Alto på BIFF torsdag 25.09 kl. 20.45, lørdag 27.09 kl. 23.10 og tirsdag 30.09 kl. 17.20.

Chef

Anmelder: Mina Juni Stenebråten

BIFF nærmer seg med stormskritt og det er særlig én film som jeg vrir meg i sengen etter å se. Det er Chef, regissert og spilt av Jon Frareau, med vakre Sofia Vergara, legenden Dustin Hoffman og nydelige Scarlett Johansson.

Filmen tar for seg kokken Carl som mister restauranten sin og prøver å vinne tilbake sitt omdømme gjennom en foodtruck.

Jeg gleder meg til å gå ut av kinoen smilende.

Se Chef på BIFF onsdag 24.09 kl. 16.00, torsdag 25.09 kl. 17.20, tirsdag 30.09 kl. 18.45 og onsdag 01.10 kl. 14.15.

No words for worry

Anmelder: Sofie Margrethe Foss Liverud

For fjerde år på rad inviterer BIFF til greenscreen på Bergen kommunes klimafestival. Festivalen skal sette klima og miljø i fokus, og en rekke spennende dokumentarer skal i den forbindelse ta Bergen med storm.

Runar Jarle Wiik sin dokumentar No words for worry gir et innblikk i folkegruppen Moken, som lever på en øy utenfor Burma og Thailand. Moken-folket har alltid hatt en sterkere tilknytning til hav enn land, men grunnet restriksjoner fra myndighetene til å felle trær til å bygge båter, må de innta den moderne verden for å overleve.

No words for worry virker som en unik skildring av et møte mellom gammel bevart kultur og den nye verden.

Runar Jarle Wiik vil snakke om filmen og Moken-folkets spesielle reise under Kinosyndromet og utenriksmagasinet MIR sin utesending i anledning BIFF på Chagall søndag 28/9 kl. 20.30.

Se No words for worry lørdag 27.09 kl. 19.00, søndag 28.09 kl. 17.20 og tirsdag 30.09 kl. 13.00.

 

For mer om BIFF – hør Kinosyndromets BIFF-spesial torsdag 02 oktober klokken 11:00! 

Anbefalte artikler