Mikal Telle inviterer hele Bergen til fest

This content has been archived. It may no longer be relevant

Den Elleville Festen ble legendarisk på 1990-tallet, med artister som Röyksopp og Ralph Myerz & The Jack Herren Band. I fjor ble festen hentet tilbake, og det ble elleville tilstander. Den 20. september lager Mikal Telle igjen fest på USF Verftet, der artister som Gabrielle, Fjorden Baby! og Honningbarna topper programmet.

Google-tankegang

Telle uttalte nylig i Bergens Tidene at Den Elleville Festen har tidenes beste program i år. Han har en slags Google-tankegang når han jobber med bookingen. Han forteller at det faktisk finnes formler for hva som funker og hva som blir bra. For Telle er det nemlig helheten som teller:

– Jeg slet litt med å føle meg helt fornøyd med programmet, forteller Telle. Jeg tenkte: Skal dette være en fest jeg har lyst å gå på, eller en fest jeg nesten har lyst å gå på? Det manglet noen linker. Da vi fikk med Gabrielle, som befinner seg i en litt annerledes sjanger enn det vi jobber med til vanlig, og fikk bekreftet Yung Lean, falt brikkene på plass. Det hadde noe med helheten å gjøre. Vi vil at hele byen skal komme sammen og feste, og da må alle ha en god grunn for å være der.

DEFVI_480x400

Dette bør du få med deg

Når vi tvinger Telle til å nevne tre artister han mener folk absolutt bør få med seg denne kvelden, gir han oss følgende liste:

Ball Em Up-rommet.
Her blir det opp til hver enkelt å finne ut hvem som spiller, men jeg garanterer at det blir veldig bra.

Aurora Aksnes.
Vi har jobbet veldig hardt med dette showet, og jeg tror det kan bli et stort øyeblikk.

Calyx & Teebee.
Han er på mange måter den ukjente internasjonale stjernen fra Bergen. Han spiller for 5000-10000 mennesker hver helg i utlandet, men det er nesten ingen som vet hvem han er i hjembyen. Da er det ekstra kjekt å kunne vise han fram på hovedscenen og gi han den oppmerksomheten han fortjener.

Hør hele intervjuet med Mikal Telle her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/09/eeeSRRED105_7903685DF5FA495AA7A24BE274C7ED37.mp3]

Her for å bli?

Telle røper at han har noen skumle planer om å gjøre Den Elleville Festen til en årlig affære. Vi tok det tilbake i fjor fordi vi følte at Bergen trengte en fest med litt flere bergensartister, forklarer han. I motsetning til andre festivaler, som gjerne har en del andre ting på programmet, så ville han lage en fest for musikkmiljøet i Bergen. Planene om hva som skjer fremover får dere høre om i etterkant av årets festival, smiler Telle hemmelighetsfult.

Anbefalte artikler