This content has been archived. It may no longer be relevant

I sommer var jeg så heldig at jeg fikk bo hjemme på gutterommet hos mor og far. Foruten om at kroppen fikk velfortjent hvile med x-antall timer i sofaen med Tour de France på fjernsynet, samt mye gratis og god mat, gjenoppdaget jeg en del av barndommen. For innerst der i klesskapet, fant jeg min gamle samling av Donald Duck-blader, katalogisert må vite.

Siden tid ikke var noe jeg hadde mangel på i sommer, ble de aller fleste av disse bladene lest på nytt. Greien med historiene i Donald Duck-bladene er at det er en blanding av gamle og nye striper, noe som gjør at man først kan lese om en nabokrangel mellom Donald og Nabo Jensen i historie fra 1960-tallet, for at de så i neste nummer i en stripe fra 90-tallet, krangler om nesten eksakt det samme, på mange måter som i en evig krangel.

Det fikk meg til å tenke på hvilke andre slike evigvarende krangler vi har. Så vidt jeg vet er ikke jeg involvert en slik krangel, mulig at noen har en ensidighet en til meg, men jeg vet at i gaten der jeg bor er det en krangel som har pågått i flere år. For ikke å utgi noen helt, kan jeg si at det involverer en hund som ikke klarer å holde kjeft, hverken dag eller natt.

Vi har jo også den godhjertede konflikten mellom Norge og Sverige, som media alltid er klar til å skrive mye om når vi har slått dem i langrennssporet, men som ingen andre enn Expressen gidder å skrive om når Sverige har vist seg å være bedre i idretter som virkelig teller, som hockey og fotball. På mange måter blir jo dette som en ensidig krangel hvor Akersgaten viser alle sine mindreverdighetskomplekser.

Da kan vi heller tenke på hvor lite slike krangler teller i en verden, hvor naboland har vært hverandres fiender i tiår, og hvor naboer har blitt hverandres bitre fiender. Ofte med dødelig utgang.

Hør innslaget her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/08/Nabokrangel.mp3]

Anbefalte artikler