– Dette er og blir jævlig fint!

This content has been archived. It may no longer be relevant

I en måned har fire av Kroppsligs medarbeidere deltatt i en utfordring. De skulle alle sammen begrense dietten sin på ulike måter.

Les introen til utfordringen her.

Sondre skulle ha snopelov, Martine har vært fleksitarianer, Jacob fikk i oppgave å ha en hvit måned, og Kari skulle være veganer. De ulike livsstilene har bydd på forskjellige opplevelser og utfordringer, og hver uke har de involverte skrevet og spilt inn dagbok, som de deler med deg.

Hør første uke her.

… og andre uke her.

Full kjøttfest og sukkerbonanza?

Nå er måneden omme, og du spør kanskje hvordan det har gått. Vil Kari dekke kroppen sin i smeltet ost, og Martine delta på en evig pølsefest? Har Jacob en kasse øl klar under senga? Og hva med Sondre? I uke tre prøvde han jo å redde verden ved å kjøpe brus. Har han kommet seg opp igjen på nei-hesten, eller gav han blaffen siste uken?

Hør Sondre bukke under for presset i uke tre her.

Jacob: Hvit måned

Siste veke som avhaldsmann var over før eg rakk å tenke på det, og eg er endelig ein fri mann igjen. Trikset ved å være avhalds er å være opptatt heile tida. Har ein ikkje tid til å drikke, tenker ein heller ikkje på det. Det var ein smule trist å ikkje kunne drikke i påskefinværet, men siden eg jobba heile tida var det over før eg rakk felle ei tåre. Når eg ser tilbake på den kvite månaden som no er over, er det absolut noko eg kan gjenta, og anbefale. Det er økonomisk smart, bra for helsa, samt til og med litt lærerikt. Å gå ut med andre som drikk og sjølv være edru var vel så kjekt, og samtidig ei utfordring i å ikkje falle for presset. Men eg skal ikkje lyge – det er digg at det er over. Det blir ikkje flatfyll med det første (får nok av det når eg snart skal på klassetur til Tyrkia), men nokre øl i sola gler eg meg til.

Martine: Fleksitarianer

Ja, hva skal man si sånn til slutt? Jeg har prøvd å grave fram morsomme anekdoter, underholdende lidelse og pinlige seanser fra mitt liv som fleksitarianer. Jeg så liksom for meg at dette skulle være litt mer krevende for meg, og håpet litt på flere adjektiver jeg kunne satt sammen til en rapport helspekket med selvpining. For det er jo underholdende. Og kanskje godt for deres samvittighet? Så kunne man slått tankene om vegetarlivsstilen vekk fra seg en gang for alle. Jeg kunne gitt dere en god unnskyldning.

Men faktum er at dette er og blir jævlig fint. Jeg ser ikke annet enn fordeler, både for meg selv, og for samfunn og venner. Akkurat nå sitter jeg i Tyrkia og lever livets glade (all-inclusive) dager med åpen buffet til hvert måltid. Og det er så mye digg her at jeg mest sannsynlig kommer rullende hjem. Rundt 70% av rettene her består ens alene av grønnsaker tilberedt i utallige kombinasjoner og med smaker jeg aldri har smakt, men virkelig har fått øynene opp for. Jeg er altså bare desto mer motivert; dette blir nok ikke bare med denne månedens challenge, jeg er frelst og konverterer.

Sondre: Snopelov

Da er det endelig ferdig. Snopet tok overhånd, jeg var en svak person. Likevel var jeg også en glad person. Sukker er godt, og å spise sukker er for min del bedre enn å ikke gjøre det. Etter at denne utfordringen nå er ferdig skal jeg kjøpe meg en god gammeldags champagnebrus – og jeg skal nyte den. Nyte den med stolthet og glede over at jeg ikke legger på meg lenker i hva jeg putter i meg, selv om man selvsagt skal gjøre alt med måte. Jeg oppfordrer ikke folk til å trykke i seg sukker, snop, brus og chips i tide og utide. Jeg oppfordrer folk til å kunne kose seg, ha det godt med hva du putter i deg, og ikke legg for mye lenker på hvordan du skal kose deg i hverdagen. Vi lever tross alt bare en gang!

Kari: Veganer

Den siste uken av utfordringen var uken hvor det hele skulle avgjøres for min del. Ender jeg opp som en haremsbuksekledt, naturelskende salatspiser med hampsmykker og dreads? Den siste uken var også påskeuke med familiemiddager i fleng. Jeg var omringet av lammelår, and, fersk fisk og gode sauser i nesten en uke. Man skulle jo tro at det var helt uutholdelig. Men sannheten er at jeg ikke hadde lyst på det de andre spiste! Tanken på å sette tennene i lammelåret fristet overhodet ikke, og anden kunne de gjerne ha for seg selv. Det eneste som fikk det til å rykke litt i smaksløkene var da hele familien spiste nyfisket fisk, men det gikk greit det også. Jeg koste meg med nøttesteik, burger, og gode salater. Det høres kanskje kjedelig ut, men når jeg nå er vant til det, så koser jeg meg med det, og syns maten jeg spiser er kjempegod. Likevel var det ikke bare gøy å spise min egen mat. Nettopp det at det skal lages dobbelt opp med middag syns jeg fremdeles er litt unødvendig. Det skaper en litt rar stemning når en person sitter ved enden av bordet og spiser noe helt annet enn alle andre. Nå var jo dette en utfordring, og familien min syns det var litt gøy å se hvordan det gikk, men jeg tror nok ikke humøret ville vært like lystig om dette skulle gjentas ved hver familietilstelning!

Når det kommer til det kroppslige har jeg det supert med å være veganer! Jeg har masse energi hele dagen, er ikke dårlig i magen, merker ikke noe til “veganer-fisen” noen har snakket om,  og jeg koser meg med maten jeg spiser!

Konklusjonen blir nok at veganerveien følges videre så langt jeg syns det er gøy, og så lenge det ikke er en for stor belastning på de rundt meg. Men jeg tror jeg lar noen andre ta seg av dreadsene!

Hør hvordan den siste uken i Kroppslig sin utfordring gikk her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/04/challenge-4.mp3]

Anbefalte artikler