Spillelisten Uke 17

This content has been archived. It may no longer be relevant

08. The Familiar – All In White

Amerikanske Ruth Syvia Mirsky og norske Mads Martinsen møttes for første gang julen 2009, i Tromsø. Det ble starten på et musikalsk samarbeidsprosjekt som fikk navnet The Familiar. Noe som kanskje er litt vanskelig å tro er at de siden den gang bare har møttes 3-4 ganger – de har aldri vært i samme rom mens de jobber frem musikken. Det hele startet da Mads laget en remiks av en sang fra Ruths andre band, Syvia, og etter det begynte de å lage musikk sammen via e-post.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/134611413″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

07. Divisjonen – Som Et Ekko

Bandet Divisjonen, som holder til i Bergen, gir følgende beskrivelse av musikken sin: Gamle England møter nye Frankrike over en kopp hjemmebrygg med M83, og et sunt og ydmykt forhold til eviggrønn norsk rock fra det gode nittitall. Dette er en beskrivelse vi i Trigger mener passer midt i blinken og det var ingen tvil om at vi skulle liste låten “Som et ekko”. Gruppens første utgivelse er et tredelt album som kommer i perioden april-oktober 2014 – vi gleder oss til å høre mer.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/29923411″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

06. Conor Oberst – Governor’s Ball

Conor Oberst er endelig tilbake med et nytt album. Upside Down Mountain slippes 19. mai på Nonsuch Records og Governor’s Ball er andre singel ut. Oberst sier at han på denne platen har gått tilbake til hvordan han skrev tidligere i karrieren, mer personlig og intimt. Han sier også at selv om han ikke har noen stor stemme eller er verdens flinkeste på gitar og piano, så mestrer han det å komme på melodier og poesi som han virkelig er stolt over.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=a3Onab5lIr0?rel=0&w=640&h=360]

 

05. Burning God Little – Sorry For I Går

Ingen har hørt noe særlig fra Martin Hartgen, mannen bak Burning God Little, de siste to årene. Etter et EP-slipp på Nabovarsel ble han plutselig borte, men nå er han tilbake med et så og si ferdig album som etter planen slippes til høsten. Sorry For I Går, hvor han har fått hjelp av Bendik på vokal, er første smakebit fra den kommende platen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/136538542″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

04. Nate Good – You & I

Nate Good fra Purceville, Virginia,  sier han er en fan av alle typer musikk, men kanskje spesielt hip hop. Mer enn noe annet elsker han å lage musikk selv, og vi håper han lykkes.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=xHtpZ48uk38&w=480&h=360]

 

03. Miss Tati – Be Free

Miss Tati bor for tiden i Bergen, men kommer opprinnelig fra Portugal/Angola. Hun ble først kjent i musikkmiljøet i 2009 og har spilt sammen med mange forskjellige bergensartister siden den gang. Det var først nylig hun bestemte seg for å lage musikk på egenhånd, noe hun har lykkes særdeles godt med. Hun er uten tvil “Norways funky soul mistress”.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/142899550″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

02. UKENS ALBUM: Horse Thief – Fear In Bliss – Devil

Horse Thief fra Oklahoma er uten tvil et friskt pust når det kommer til indierock sjangeren. Vokalen kan minne en smule om The Tallest Man On Earth og dette er musikk som passer perfekt utendørs, helst i nærheten av skog og fjell.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=29xkbSSqgOI&w=640&h=360]

 

01. UKENS LÅT: Kitsch – Guernica

Man kan iallefall ikke påstå at ungguttene i Kitsch ikke har humor, for på facebooksiden sin beskriver de en drøm om penger, jenter og raske biler. Bergensbandet tok en tredjeplass under fjorårets Eggstockfestival og vi gleder oss til å høre mer dansbar indie i tiden som kommer.

Anbefalte artikler