Tema: by:Larm 2018

UKAS LÅT: Carmen Villain – Red Desert

by:Larm har et helt enormt vidt spekter av musikk på programmet sitt dette året. Med tanke på de to fulle albumene som Carmen Villain har gitt ut siden 2013 er det utrolig at hun fortsatt blir booket til bransjefestivaler. Hun burde jo på alle mulige måter stå like høyt på stigen som Susanne Sundfør? Det er ikke en overraskelse at hun er signert ved det absolutt feteste plateselskapet Smalltown Supersound, og tror absolutt at dette hjelper på å holde kvaliteten i musikken stabil. Hun er uten tvil den artisten på by:Larm-programmet som vi unner all kredibilitet. Kun gode ting hennes vei!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/332883196″ params=”color=#646665&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Jawn Rice – Highlights

Det er de siste årene at klubbmusikk har fått en egen gren innenfor de musikalske leker. by:Larm har et variert utvalg av musikk som både er dansbar og innehar behagelige rytmer. Jawn Rice er en del av det større kollektivet Mutual Intentions, der han nylig har gitt ut debutplaten Highlights. Han har en sterkere rytmebasert musikk enn det man ellers ser i labelet. Det er vanskelig å forutse hvordan en slik konsert kommer til å utarte seg. Men jeg er overbevist om at det blir solfylt (uansett vær) og behagelige vibber.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/358877750″ params=”color=#091e3b&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bisse – Spruttesangen

Det skal sies at det er lenge siden vi har hatt en så dynamisk og eksperimentell musikk på spillelisten! Bisse fra Danmark har lenge vært en kritikerrost artist som både oser av selvsikkerhet og kjærlighet. Bisse spilte nylig en fantastisk konsert på Hulen, og jeg mistenker at det blir enda større publikum og mer lekenhet på by:Larm. Låta “Spruttesangen” er av den gode kaotiske sorten. Jeg syntes synd på deg om du ikke har lagt tid til å få med deg Bisse på årets festival.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/350132725″ params=”color=#262919&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Ivan Ave – Now You See Me

Mutual Intentions, som jeg såvidt nevnte under Jawn Rice, er også kollektivet vi kan plassere Ivan Ave under. Vi har listet mye Ivan Ave det siste året, og han er absolutt en sjelden vare! Tidenes mest jordnære og originale type. Hip-hop har eskalert enormt de siste årene, og endret form og stil i alle mulige retninger. Ivan Ave er et av de nfenomenene som ville gjort 90-talls-gjengangerne stolte! Hans relasjoner til USA er ikke å legge skjul på, og det er nok noe flere av hiphop-pionerene setter stor pris på. Gratulerer masse med Spellemannominasjon i klassen Urban!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=x3OQeWdfRNk]

Great News – Told

De siste årene har Great News vært aktive når det faktisk gjelder. De er et av få band som ikke spiller konserter i hytt og pine, men holder på energien til de spesielle anledningene. Igjen er de booket til by:Larm! Det føles litt ut som ballen ligger på deres side når det gjelder steget fremover. Nylig kommet med fantastisk og etterlengtet album, etter en fin oppbygning med flere singelslipp.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/330861987″ params=”color=#7e928f&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Linni – Ravneblod

Fra spøk til revolver gitt. Linni er en multikunstner. Han har tidligere vist at han er en genuin tøysegutt som ikke tar seg selv særlig høytidelig. Samtidig er han en ekstremt reflektert person, som jeg mener gjorde det Cezinando gjør nå, bare før. Linni skriver melankolske og dype tekster, blandet med relativt enkle beats som gjør det lettere å fokusere på den faktiske kunsten til Linni. Nemlig språket. Bergen er uten tvil sterkt representert (som alltid) på årets by:Larm.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/340423094″ params=”color=#070607&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Lekende Lett – Søndag

Duoen Lekende Lett ble en favoritt under fjorårets Vill Vill Vest. Deres forståelse for hvordan musikk oppstår, og hvor viktig det er å trives i det man driver med, er bare å bøye seg i støvet for. Tekstene er folkelige og hverdagslige, noe som er lett for publikum å kjenne seg igjen i. Det som gjør at Lekende Lett sitter på en litt annen gren er at selve talentet her er helheten som musikkskapere. De er noen selvsikre og lekne individer som på et vis viser hvor “lett” det kan gjøres, så lenge man er omringet av folk som gir en inspirasjon. by:Larm har absolutt noe å se frem til her!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/402008265″ params=”color=#55524c&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler