South Side Chicago-style

This content has been archived. It may no longer be relevant

Louisiana Washboard Five består av fem medlemmer: Steinar Sætre på klarinett, Arnulf Røkke på tuba, Rolf Seldal på vaskebrett, David Arthur Skinner på piano og Ketil Sæthre på trompet. Det er et klassisk jazzband grunnlagt i Bergen i 1997. Bandet spesialiserer seg på jazzmusikk fra slutten av 1920-tallet, også kalt “South Side Chicago-style”. Deres innsats i å bringe nytt liv til denne type musikk er dokumentert på tre CDer: Doctor Jazz (1997), Ace of Rhythm (2000) og Futuristic Rhythym (2004).

Capone og Chicago

– For folk som er nysgjerrige på perioden 1920-tallet hvor Chicago-jazzen var på sin topp, har vi lagt opp utenom den musikale prestasjonen, en mulighet til å få en innføring i den musikken vi jobber med. Her snakker vi Capone og Chicagojazz- tiden, sier Steinar om hva de har å by på for studenter på arrangementet.

I intervjuet med Steinar Sætre forteller han om hvorfor denne stilen var førstevalget til alle bandmedlemmene. Han underviser også i musikk og har mye spennende informasjon om South Side Chicago-style musikken å dele. Futuristic Rhythm er en av sangene til jazzbandet, og Sætre informerer om hvorfor akkurat denne jazzstilen var “freshe saker” i sin tid.

Hør intervjuet:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/04/Tirsdag-intervju.mp3]

Logen Bar onsdag kveld

Tema for kvelden på Logen bar er “Jimmie Noone og Jabbo Smith – musikernes musikere i 1928-1929”. Vil du ha en smakebit på hva som kan forventes på Logen Bar?

Sjekk ut videoen fra sist gang Louisiana Washboard Five spilte sammen i 2012, med låten “I’ve Found A New Baby”.

Anbefalte artikler