Fem tips for å bli en toppkommentator

This content has been archived. It may no longer be relevant

Verden kan være ubarmhjertig og nådeløs. Det er den sterkestes rett som råder, og de store spiser de små. Ingen andre steder er denne beskrivelsen mer treffende enn i – ja, du gjettet riktig – kommentarfeltene.

Om du ønsker å hevde deg som nettdebattatant, er det en rekke utfordringer som venter på deg. Vi i Kommentarfeltet ønsker å gjøre veien til toppen litt enklere, og følger du denne guiden kan du kanskje klarte helt til topps i hierarkiet, kjent som kommentarfeltene. Du kan bli en toppkommentator.

1) Kvantitet fremfor kvalitet

Når din kommentatorkarriere er i oppstartsfasen, kan du ikke ta deg råd til å være kresen. Kommenter så mye som mulig på så mange saker du kan, gjerne i løpet av et kortest mulig tidsrom (vår ekspertanbefaling er 5,2 kommentarer i timen). Ikke bry deg om kompetanse eller bakgrunn, for i kommentarfeltene er slike ting underordnet. Du trenger ikke vite hva du snakker om, så lenge du gir uttrykk for at du vet hva du snakker om.

Om du vanligvis er en feinschmecker når det kommer til valg av nettaviser, og foretrekker Morgenbladet og Aftenposten+ når du leser dine digitale nyheter, er dette en vane du MÅ LEGGE FRA DEG MED EN ENESTE GANG (legg merke til at hyppig bruk av caps lock også kan være et effektivt virkemiddel). Oppsøk Dagbladet og VG minst annenhver time, og sett Nettavisen som din startside. På denne måten vil flest mulig lesere legge merke til deg.

2) Image, image og image

Om du ønsker å bli lagt merke til, nytter det ikke å kun kommentere i vildens sky som en dårlig etterligning av folkehelten Hans Bauge. Du må etablere et troverdig image (på Internett). Kommentaren din kan være en vakker meningssymfoni, men så lenge imaget ikke er på plass, kommer ikke en tøddel til å lese den. “Hvordan bygger jeg så opp et image?”, spør du kanskje. Fortvil ikke, dine gode venner i Kommentarfeltet har svaret. Flere og flere nettaviser linker nå kommentarfeltene opp mot Facebook-profilen til kommentatorene, noe som byr på uante image-muligheter.

Viktigst i denne sammenheng er utvilsomt valg av profilbilde. Et profilbilde som uttrykker en verdi eller et politisk standpunkt, er en sikker vinner i denne sammenheng. Du vil ved hjelp av et slikt bilde få mange tilbakemeldinger på kommentaren din, fra både meningsfeller og motstandere. Populære valg fra etablerte toppkommentatorer er flagg, gjerne det israleske eller det norske. Om du virkelig ønsker å bli en toppkommentator, er likes på profilbildet underordnet likes på kommentarer.

3) Vær oppmerksom på nøkkelord

Mens det er mange saker som kan være fristende å kommentere, er det enkelte nøkkelord du virkelig bør legge merke til. Om du kommer over saker som omhandler innvandring, feminisme, avgifter, verdispørsmål eller Jens Stoltenberg, bør varsellampene blinke og kommentatorsansene dine våkne til live. Disse temaene genererer alltid mange kommentarer, og dette er diskusjoner du må delta i om du vil oppfylle din skjebne, og en vakker dag bli kjent som toppkommentator.

4) Hån dine meddebattanter

Husk at kommentarfeltet er en arena for debatt, men også en krigssone. Angrep er som kjent det beste forsvar, så ikke la deg bli tråkket på tærne av andre. Sørg derfor for å svare på enhver form for kritikk med personangrep og hersketeknikk. Om du er usikker på hvordan du skal gå frem i denne sammenheng, anbefaler vi deg å stille deg selv spørsmålet: “Hva ville Siv Jensen gjort?”.

5) “Du må tenke sjæl”

Siste punkt på listen føler vi i Kommentarfeltet illustreres best ved hjelp av sang.  Stå opp for deg selv, ikke ta noe dritt, inngå aldri kompromiss og ikke være likeglad.

Lykke til!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=_2P24Mm_TC0&w=560&h=315]

 

 

Anbefalte artikler