Warp Riders: Stoner rock og superhelter

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det regner, det er mørkt og jeg sitter i leiligheten til en kamerat. Jeg sipper på et glass med god whisky og lytter. Over høyttalerne lyder musikk av alle slag. Mye av det er bra, noe av det er dårlig.

Men så kommer det plutselig på noe som vekker min interesse. Ørene mine forteller meg at dette er skikkelig kvalitet. Jeg blir fortalt at dette bandet skal vi se konsert med på Kvarteret denne kvelden, og at de heter Warp Riders.

Dårlig lyd og dårlig øl har ødelagt tidligere

Jeg har alltid vært en stor beundrer av musikkens kunst og jeg har sett et par band live, hvorav flere av dem har vært blant de aller største innenfor sjangrene metal og rock. Jeg har også vært på noen festivaler, både store og små.

Det er ikke uhørt å hevde at lyden er det viktigste når det kommer til musikk, og når jeg ser band live, er det som regel lyden som er det største problemet, om man så er inne eller ute. Et annet problem er selvfølgelig prisene på øl hvis man er i Norge. Og det er ille om øltønnene har fått lov til å stå i solen. Disse to tingene har ødelagt mange konserter for meg. Dårlig lyd og dårlig øl.

Det skal legges til at jeg ikke forventer studiokvalitet på lyden og flytende gull på en konsert eller festival. Men jeg forventer at lydteknikeren har hørsel og vet hva et miksebord er for noe. Jeg forventer også at ølen skal smake øl – ikke papp og aluminium.

Er man på konsert er man jo der for stemningen. Med bass så høyt skrudd opp at platene som danner veggene i lokalet vibrerer så høyt at vibrasjonene overdøver musikken, ødelegges denne stemningen. Jeg har selvsagt vært i ekstase mange, mange ganger når jeg har sett band, men så var jeg på en serie med dårlige konserter. Det fratok meg lysten til å se live-musikk.

Foto: Karina Sterzel.
Her ser vi Warp Riders på Hulen. (Foto: Karina Sterzel)

Skeptisk, men overbevist

Og nå skulle jeg plutselig på konsert for å se et band jeg aldri hadde hørt om.

Jeg er skeptisk. Selv har jeg ikke noe problem med det ukjente, men av erfaring vet jeg at jeg oftere blir skuffet enn begeistret når jeg går på konserter med band jeg ikke har hørt før. Heldigvis gjør det jeg hører gjennom høyttalerne i leiligheten til min kamerat at jeg holder håpet oppe før vi ankommer konserten.

Vel fremme på Kvarteret gåe det etter alle de gamle tradisjoner i masse øl og god stemning. Plutselig begynte Warp Riders å spille, og jeg husker plutselig hvorfor jeg liker å gå på konserter og festivaler. Hva skal jeg si? Warp Riders leverte.

Jeg måtte gripe sjansen, og spurte de om de ville komme på et intervju i studio. Det takket de ja til på stedet.

Fullt Warp Rider-intervjuet:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/03/Warp-riders-intervju-av-eirik-smaaland.mp3]

Bonusmateriale fra intervjuet som ikke kom med på sending:
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/03/Warp-Riders-Superhelter.mp3]

Denne siste delen av intervjuet inspirerte et nytt innslag i Førtito: “The Adventures of Diamond Dick and Lazer Titz”.

Første episode av Diamond Dick and Lazer Titz finner du i podcasten.

Anbefalte artikler