Ukas Roundup: uke 9

This content has been archived. It may no longer be relevant

Norge vant landskamp mot England

Norges relativt ferske landslag i amatør-MMA hadde i helgen sin første landskamp, og vant 4 – 2 mot England. Siden jeg både er lat og praktisk, kopierer jeg bare oppsummeringen NMMAF la ut:

“Berat startet med å knocke motstanderen i første runde. Christoffer Darre fortsatte med å knocke sin motstander i løpet av noen sekunder. Kristian Lindstrøm Skogmo tapte dessverre sin kamp på dommeravgjørelse. Men en suveren innsats. Å debutere i MMA mot en fighter som er 7-2 å gjøre en slik fight står det respekt av!! Eivind D.S. Kjønsvik fortsatte med å revansjere sin klubbkamerat ved å dominere sin motstander totalt før han sank inn en RNC. Eivind debuterte mot en som var 5-0!! Doni Krasniqi tapte dessverre sin kamp på TKO i andre runde. En veldig tøff motstander som var 6-2 før denne fighten. Men herlig innsats av Doni, som garantert kommer sterkere tilbake neste gang! Champen selv, Thomas Robertsen, gikk main event og tittelkamp, og forsvarte denne med en TKO i første. Saint er solid som et fjell!!”

UFC beholder Melendez

I forrige uke skrev jeg at Gilbert Melendez signerte kontrakt med Bellator, men tidligere denne uka fikk vi vite at UFC benyttet seg av sin matching right, og kommer til å beholde Melendez. I tillegg til at “El Niño” nå er en av UFC’s best betalte fightere, skal han coache TUF mot mesteren i lettvekt, Anthony Pettis, for så å få en mulighet til å ta fra ham tittelen. Det at UFC må ut med litt ekstra for å holde fighterne sine unna Bellator er vel og bra, spesielt siden Melendez fortjener et nytt forsøk på tittelen. Superfighten mellom Pettis og Aldo kan vente til Pettis har noen tittelforsvar å vise til.

LES OGSÅ: Ukas roundup – Uke 8

UFC banner TRT

Den største nyheten innen MMA på lenge kom denne uka, nemlig at UFC forbyr TRT-bruk. Det var etter at NSAC (Nevada State Athletic commission) tok et standpunkt mot TRT at UFC fulgte opp, og har kunngjort at de vil forby TRT, også i land og stater som egentlig tillater det. Som en umiddelbar bieffekt forsvant tittelsjansen til Vitor “Cheator” Belfort, som ble erstattet av Lyoto Machida. Machida, som kun har to kamper i mellomvektdivisjonen, hopper nå ganske mange hakk fremover i køen. Kampen vil fortsatt finne sted ved UFC 173 den 24. mai.

Det ser ut til at Dan Henderson blir den siste fighteren som får lov til å sloss med TRT, i sin kamp mot Shogun. Den eneste som faktisk burde få lov å fortsette er Bigfoot Silva. Han har en gyldig grunn til å bruke det, spesielt siden han faktisk slet med melkespreng før han begynte på TRT. Det er uansett en knallnyhet at TRT er på vei ut, og det blir gøy å se hvilken Vitor som stiller opp til hans neste kamp.

UFC Fight Night 37

TUF China hadde i helgen sitt finalekort, og til tross for mangel på fightere som trekker var det faktisk et temmelig greit kort. I tillegg til at TUF China kan skimte med de kuleste lagnavnene i verdenshistorien (Team Sky Dragon vs. Team Flying Lion), gjorde den koreanske folkehelten Yui Chul Nam sin UFC-debut, og vi fikk et par pene knockouts på hovedkortet. Finalekampen til TUF var ikke så spennende, men det var temmelig moro å se Matt “Meathead” Mitrione knocke ut Shawn Jordan. Det som var desidert gøyest var å se Stun Gun gjøre kort prosess med John Hathaway, attpåtil med en spinning elbow! Dong Hyun Kim begynner å bygge seg opp litt moment etter to fantastiske knockoutseiere, og jeg håper han kan få en topp 10-motstander i sin neste kamp. Ellers på kortet var en masse asiatiske fightere jeg verken klarte å lære navnet på, eller hadde kjent igjen om jeg så på gata, og Ivan Menjivar kom til kort mot en av dem.

Til helga får vi UFC Fight Night 38, hvor Alexander Gustafsson endelig returnerer etter å ha blitt ranet imens hele verden så på. Han skal møte Jimi Manuwa, og jeg skal se på fra fosterstilling på stuegulvet mens jeg biter neglene til blods. En annen som skal gå kamp på det kortet er Gunnar Nelson, som min kjære kollega Andreas Roaldsnes gjorde et flott intervju med. Det kan og bør du lese her.

Anbefalte artikler