-Schitcheskotsje!!!

This content has been archived. It may no longer be relevant

I forrige uke var det Troms fylke som med sin glose maltrakterte den stakkars deltakeren fra Rogaland. Dog var dommerpanelet litt uenig og mente Rogalendingens dialektvri på ordet “gulrot” var godt og lokalt, men Tromsøværingen ble for sterk og gikk videre med resultatet 2-1. Vi har på forhånd fryktet fylkene nord for Oppland, og Aleksander viste seg å levere når det gjaldt som mest.

Broilereffekten

Deltakeren fra Hardanger kunne fortelle oss at ordet “eplekart” ble sett på som et skjellsord. Vi ga oss ikke der og fikk representanten til å grave hakket lengre inn i sitt lokale vokabulær.

– “Schitcheskotsje” utbrøt hun. Dommerpanelet så spørrende på hverandre.

“Schitcheskotsje” viser seg å være betegnelsen på loftsetasjen i et uthus og med riktig trykk på konsonantene høres det ut som et skjellsord.

Deltakeren fra Buskeruds “perle”, Drammen, virket som en oppegående jente med en tunge det luktet brent av. Hun tok utfordringen på strak arm, men så seg nødt til å varme opp ordforådet litt. Fraser som “din jævla gørteskløtte” og “discomus” nådde ikke helt opp, og vi ante at vi kunne vente oss noe drøyere like rundt neste sving.

– “Skrævsylte”. Skræv betyr fitte og sylte får meg til å tenke på griser. En grisefitte, med andre ord.

Det måpes i studio og avgjørelsen skal tas. Etter en rask diskusjonsrunde falt valget på Buskeruds representant som går videre til “superfinalen” hvor hun får selskap av Troms.

Hør lydklippet HER: [audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/Vask-Munnen-Din-delfinale.mp3]

 

Anbefalte artikler