Nederlandske hundekjeks og frokosttips

This content has been archived. It may no longer be relevant

Studentmorgens nye spalte “Alternativ frokost” kan høres hver mandag morgen. I denne spalten skal programlederne få smake på ulike matvarer som kan fungere som alternativer til den vanlige, norske brødskivefrokosten.  I første utgave hadde Johanne tatt med seg en matvare som ble presentert i en rød, melkekartonglignende eske. Med stor skrift sto det  “Bolletje Schuddebuikjes” trykket på esken. Dette var tydeligvis en type pålegg som man skal ha på brødskiven, og pålegget stammet fra Nederland, hvor det visstnok er spesielt populært blant barn. Ved første blikket lignet innholdet på små hundekjeks, kjeksene luktet en mild duft av pepperkaker.

Bedømmelse

Den lille "melkekartongen" med "Bolletje Schuddebuikjes"-kjeks. (Foto: Johanne Ågotnes)
Den lille “melkekartongen” med “Bolletje Schuddebuikjes”-kjeks. (Foto: Johanne Ågotnes)Bedømmelse

Programlederne skulle dømme denne frokosten ut i fra tre kriterier: smak, utseende og om den er lett å ta med på farten. Er frokosten den god? Er den delikat å se på og får den deg til ville spise den? Og sist, men ikke minst, er den lett å få med seg på farten i den travle studiehverdagen?  Hvert av kriteriene blir bedømt på en karakterskala fra F-A, der F er stryk og “A” er toppkarakter!

Smak og attraktivitet
Begge programlederne gav dette merkelige pålegget karakteren D på smak. Det var ikke mye smak i den, men det var et hint av jul og sukker. Når det kom til utseende var Synne i det snille hjørnet og gav den en B. Hun begrunnet sin karakter med at pakken så original ut og var gøy å se på. Joseph var derimot i det motsatte hjørnet. Han mente at den var udelikat og lignet på kattefôr, og siden han ikke er et kattemenneske så trakk dette den alternative frokosten ned på en C.

Mobilitet
“Hvordan kan du få den med på farten,” var det siste spørsmålet Synne stilte før hun kom med sin dom. Det går ikke an å ha den med på farten hvis du skal ha på skiven, konkluderte hun. Joseph foreslo å lage en dobbelskive, men forslaget ble fort avvist da Synne poengterte at kjeksene ville falt ut med én gang man tar et tygg av skiven. Johanne la deretter til at det kanskje er meningen at man skal ha smør på skiven før man setter de små, runde kjeksene på skiven.

Konklusjon: Ut i fra disse observasjonene endte den første alternative frokosten på en D på karakterskalaen.

Fra kjedelig til spennende frokost

Silje Bredby har rollen som restaurantsjef i det ferske programmet. (Foto: Xin Li)
Silje Bredby har rollen som restaurantsjef i det ferske programmet. (Foto: Xin Li)

Litt senere ut i sendingen fikk Studentmorgen besøk av programsjefen i et av studentradioens nye programmer, Ettersmak. I og med at det ble tidligere testet av en alternativ frokost ble spørsmålet om hvordan man kunne lage en enkel frokost fort bragt opp, og Silje var ikke vanskelig å få til å svare på spørsmålet.

Silje er glad i brød, og mener at det ikke er vanskelig å oppgradere den kjedelige brødskiven. Sett den i toasteren eller riste den i pannen, sleng på salat, salt og pepper på toppen og et valgfritt pålegg, så er skiven som ny.

 Ellers har vi også havregrøt du kan blande med hva som helst. Det er verken dyrt eller vanskelig, og det smaker som ofte bedre enn en tørr skive med en brunostbit på.

Studentradioens nye matprogram

Ettersmak er et matprogram der programlederne kommer med forskjellige tips og funfacts angående matvarer, ingredienser, oppskrifter og alt annet som er relatert til mat. De kaller seg selv for “matentusiaster”, som betyr at de er over gjennomsnittet er interessert i mat, men ikke eksperter. Silje gjør det klart at de alle er helt alminnelige studenter som egentlig bare har lyst til å dele erfaring og kunnskap om mat.

Et annet spørsmål som ble stilt var om hun har masse erfaring på kjøkkenet. Dette fikk Silje til å trekke på smilebåndet.

Ja, jeg har masse erfaring, hvertfall på mitt eget kjøkken, sier hun. Hun er med andre ord slettes ingen amatør.

Med dette matprogrammet ønsker Silje å smitte interessen for mat over til lytterne, “for mat er noe som alle må ha hver dag, men det trenger ikke å være grandiosa”.

Hør når Studentmorgen vurderer Bolletje Schuddebuikjes:

Hør intervjuet med Silje fra Ettersmak:

Du  kan følge Studentmorgen og Ettersmak på Facebook!

Anbefalte artikler