Store mål og singelslipp

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ålesund-jenten er bosatt i Bergen og etter åtte år mellom de syv fjell vil hun nesten kalle seg selv for en bergenser. I 2011 gav hun ut sin første plate «There’s Gotta Be More», og i år er hun klar for å følge opp med plate nummer to. Hun har tidligere gitt ut singelen «The Wheel» og er nå aktuell med låten «All I Know» til det kommende albumet.

BRUKER MUSIKK SOM TERAPI

Jeg har valgt å satse på musikk fordi det står mitt hjerte veldig nært og det har betydd mye for meg helt siden jeg var liten. Det er blitt en stor del av meg, og jeg bruker selv musikk som en terapi. Når jeg skal skrive musikk trenger jeg at det er rolig rundt meg slik at jeg kan sette med ned ved pianoet – melodiene kommer først, deretter kommer tekstene.

Elin blir ofte sammenlignet med flere av de store svenske artistene, som Robyn og Veronica Maggio, men hvordan beskriver hun sin egen musikkstil?

— Jeg vil beskrive musikkstilen min som litt elektronisk pop og rock med et lite snev av soul.

Hør hele intervjuet med Elin Sofye:
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/Intervju-Elin-Sofye.mp3]

EN TIDLIG ARTIST

Studentmorgen gravde litt i arkivene og fant fram en auditionfilm hvor Elin stilte som deltaker i TV-programmet X-factor. I et intervju kunne hun avsløre at hun allerede som tolv år gammel skrev – og spilte inn sin første låt til en italiensk flamme.

— Jeg er egentlig ikke superfan av musikk-konkurranser, men man må jo stå for det man har gjort. Jeg skrev som 12-åring en låt som jeg spilte inn på kassett og sendte i posten til en jeg var forelsket i, forteller en flirende Elin og innrømmer at hun blir litt flau av å tenke tilbake på det.

ØNSKER Å NÅ UT I VERDEN

X-factor eller ei, Elin snakket om den nye singelen sin «All I Know» som er inspirert av livet, døden, kjærligheten og universet. Hun kan røpe at hun har mange planer fremover, og at hun i mars reiser til Kapp Verde utenfor Afrika for å delta på en festival.

— Jeg har ganske store mål — jeg vil spre musikken min til enda flere. Jeg fikk litt sjokk når jeg innså hvor vanskelig det er å slå igjennom som debutartist, men man må bare jobbe og jobbe. Jeg skal en uke til Kapp Verde og spille på en festival, og det syns jeg er litt kult.

Lytterne fikk gleden av å oppleve en intimkonsert direkte i studio med Elin Sofye:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/Sang-Elin-Sofye.mp3]

Anbefalte artikler