Spår 50 medaljer til Norge

This content has been archived. It may no longer be relevant

Tom A. Schanke er kjent som en støttespiller for norsk idrett generelt og norsk fotball spesielt. I 2007 ga han ut storverket “Norsk idrettsleksikon”, og i 2012 forfattet han og redigerte et nytt oppslagsverk. 2012-utgaven av Norsk idrettsleksikon er tidenes største idrettsbokverk.

Det første OL-minnet

De olympiske vinterlekene i Sotsji åpnet fredag kveld, og tidligere på dagen delte Schanke sitt første OL-minne med lytterne. Da han unggutt i 1952 dro han nemlig bort til Bislett Stadion og fikk der oppleve Hjalmar “Hjallis” Andersen ta gull i både 1500 meter og 10 000 meter.

Han minnes også det som senere ble hans bestevenn.

– Det at vi ble bestekamerater i en 30-årsperiode helt til han døde i påsken i fjor, gjør at de minnene er enda sterkere, legger han til.

Hør mer om idrettsvennens OL-minner og vennskap:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/Intervju-med-Tom-A.-Schanke-del-2.mp3]

Prestasjoner

I følge Schanke er den største OL-prestasjonen utført av intet ringere enn Kjetil Andre Aamodt, som i 2006 tok gull i Super-G. 14 år etter hans første gull og med en skade han hadde pådratt seg i utfor.

Videre forklarer Schanke at hvis Marit Bjørgen, eller som Schanke kaller henne “min idrettskjæreste”, tar seks gull i Sotsji vil hun være den mest vinnende OL-utøveren gjennom tidene. Skulle hun ta fem gull og ett sølv vil hun gå forbi Bjørn Dæhli.

Tipper på rundt 50 medaljer

Selvsagt måtte Schanke få spørsmålet om hvor mange medaljer han tror vi, Norge, tar i Sotsji.

– Jeg tipper at vi tar cirka 50, sier han og ler. Raskt legger han til:  – Og jeg er edru, bare slik at det er sagt.

Videre forklarer han at han har analysert hver øvelse, og satt de norske utøverne opp mot utlendingene og kommet frem til 14 gull, 13 sølv og 23 bronse.

I skrivende stund kan det legges til at Norge allerede har tatt tre medaljer, og da gjenstår det bare å se om Tom A. Schanke har spådd riktig.

Hør andre del av intervjuet med Tom A. Schanke:
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/Intervju-med-Tom-A.-Schanke-del-1.mp3]

Gledelig OL!

Anbefalte artikler