Ukas Roundup 4: Leben Pensjoneres

This content has been archived. It may no longer be relevant

Etter en «litt» forlenget juleferie begynner roundupen igjen.

Shogun vs Hendo bekreftet

Denne uken ble det offentliggjort at Dan Henderson skal møte Shogun i mars. Hendo signerte nettopp en ny kontrakt på seks kamper, og førstemann av de seks blir altså Mauricio «Shogun» Rua. Shogun kommer fra en seier mot James Te-Huna, og så skrekkelig skummel ut i forrige kampen sin. Hendo har tre strake tap, og ble i sin siste kamp knocket ut av TRT-monsteret Vitor Belfort. De to har møtt hverandre tidligere, ved UFC 139, og da var det Hendo som stakk av med seieren.

Chris Leben pensjoneres

På mandag ble det offentliggjort at Chris «the Crippler» Leben legger hanskene på hylla. Etter fire strake tap fant Leben ut at det var på tide, og det var nok ganske godt tenkt. Chris Leben var en av dem som satte mest farge på den første sesongen av TUF. Han drakk som en helt, tisset i senga til en sær canadier, og var best av alle på kondistest i bakfylla. Deretter kranglet han med romkameratene, og endte opp med å sende neven gjennom ei dør. Flott fyr.

Han kom seg ikke til finalen, men gjorde likevel sin UFC-debut på finalekortet, og har siden det vært fast inventar i UFC’s mellomvektklasse. Mitt favorittøyeblikk i karrieren hans var da han knocket ut Wanderlei Silva på 27 sekunder. Jeg har alltid likt Chris Leben, og jeg er glad at han innså at tiden var inne. Nå kan han se frem til å pisse i senger og slå gjennom dører på heltid!

UFC on Fox 10

Nok et Fox-kort gikk av stabelen i helgen, og vi fikk nok en gang en kontroversiell avgjørelse. I tillegg fikk vi en klokkeren knockout i lettvektdivisjonen, som ble den eneste på hovedkortet. Sergio Pettis møtte Alex Caceres på underkortet, og gikk på sitt første tap i karrieren. Ikke verst av Bruce Leroy. Nedenfor tar jeg for meg ukas hovedkamper.

Jeremy Stephens vs Darren Elkins

Jeremy Stephens tok i helgen sin tredje strake seier, etter at han gikk ned til fjærvekt. To av tre dommere ga Stephens alle rundene, mens sistemann ga en av dem til Elkins. Hele ni ganger prøvde Elkins å ta ned Stephens, men han mislyktes hver gang. I stedet var det Stephens som klarte å ta ned Elkins. Det er tydelig at fjærvekt passer ypperlig for Stephens, og han var tydelig fornøyd med egen innsats etter kampen.

Donald Cerrone vs Adriano Martins

Den eneste knockouten på hovedkortet ble levert av Donald Cerrone, og gikk utover brasilianeren Adriano Martins. Adriano bet over mer enn han kunne tygge, og deretter åt han et headkick som sendte ham i kanvasen bevisstløs. I forkant av kampen var det mange som mente at Martins ikke var klar for å møte en fighter som Donald Cerrone, og de hadde nok rett.

Stipe Miocic vs Gabriel Gonzaga

Stipe Miocic kom fra en seier mot Roy Nelson, og etter helgens seier mot Gabriel Gonzaga burde han få seg en kamp mot noen over ham på rankingen. Etter kampen snakket Gonzaga om at han hadde brukket hånda, men jeg tror Stipe ville vunnet uansett. Han slet Gonzaga fullstendig ut, og jeg gleder meg til å se hvem UFC setter ham opp mot i hans neste kamp.

Benson Henderson vs Josh Thomson

Jeg aner ikke hva Benson Henderson gjør, men hver gang det er en litt tvilsom dommeravgjørelse går den hans vei. Det er kanskje derfor han ikke har avsluttet en kamp siden 2010. Denne gangen var det Josh Thomson som fikk lide. I tillegg til at han kom på feil side av en kjip avgjørelse knakk han tommelen i første runde. Etter kampen virket han usikker på om han ville fortsette i UFC. Anthony Pettis dro en GSP, og tweetet at han ikke var imponert over innsasten fra noen av dem, og jeg tror jeg må si meg enig. Det skal selvfølgelig sies at det er imponerende at Thomson presterte som han gjorde, til tross for en brukket tommel i fire runder. Henderson derimot, er både kjedelig og altfor heldig med dommerne. Til gjengjeld er han veldig flink til å takke Gud hver gang dommerne gir ham en seier, og til å sutte på tannpirkere.

Anbefalte artikler