Drømmen om England

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hør hele intervjuet med Jakob Løvstad om landslagskampene episode 62 av MMA-Revyens podcast, gjennom link til iTunes, link til RSS, eller som streaming nederst i artikkelen.

Det norske MMA landslagets første landskamp tok sted 1.mars på den britiske halvøy, der landslaget vant 4-2 sammenlagt mot England, hjulpet av sterkt støtteapperat bestående av blant annet landslagssjef Jakob Sverre Løvstad og Jon Olav Einemo som var plassert i trenerhjørnet. Forrike uke var landslagssjefen innom MMA-Revyens hovedkvarter i Bergen for å fortelle om erfaringene fra oppgjøret mot engelskmennene.

Småforkjøla og sliten

Løvstad sitter igjen med en god følelse og kan fortelle om en svært positiv opplevelse, selv om han pådro seg en forkjølelse i prosessen.

– Jo, det føles bra! Jeg har blitt litt småforkjølet og sliten, men det var jo verdt det siden vi vant. Vi var der i fire dager, og det var ganske høy fres gjennom det hele egentlig. Vi vant 4-2, og det som var ordentlig kult var at alle de kampene vi vant, de vant vi på avgjørende og spektakulært vis, mens tapene våre kom som enten decision eller at de endte sent i siste runde. Så det så skikkelig bra ut, people were entertained. Berat vant på knockout, og Christoffer Darre på en one punch knockout etter fem sekunder, med et solar plexus-slag faktisk. Og Eivind Kjønsvik med seier via rear naked choke.

Jakob Løvstad forteller historiene fra Englandsturen i MMA-Revyen.
Jakob Løvstad forteller historiene fra Englandsturen i MMA-Revyen. (Foto: Jakob Løvstad)

Karate kid øyeblikk

Christopher Darres kamp var over etter bare 5 sekunder, med et spektakulært slag mot solar-plexus som førte til knockout.

– Det som skjedde var at motstanderen kom ut, hiver et spark og Darre kontrer med en rett høyre til solar plexus. Den andre personen faller da sammen i en haug mens Darre løper etter for å avslutte, men fyren bare ligger i en haug.

Overraskende nok var dette Darres kampdebut innen MMA.

– Det var den første semi-proff-kampen hans. Han har gått kickboksing, og gjort det bra der. Også har han konkurrert litt i diverse. Men han er bare nitten år da, så det var strålende levert. Et skikkelig sånn karate kid øyeblikk. Ut av hjørnet, ding gikk gongongen, og så bare HAI, og så gikk han andre rett i bakken. Det var… hva skal jeg si? Vi stod og måpte der et lite øyeblikk før vi fikk samlet oss, så det var bra.

Løvstad legger til at det var bra Darre ikke ble sliten i kampen, ettersom han skal gå kamp igjen om en måned.


Hør og les intervjuer med alle landslagsutøvere her.
Hør og les intervjuer med alle landslagsutøvere her. (Foto: Norges MMA- forbund)

Et krater i benet og bagasje på avveie

For Eivind Kjønsviks del var helgen en emosjonell rollercoaster. Med sykehusbesøk og bagasje på avveie kunne det virke som at Murphys lov var i full sving.

– Vi hadde et skikkelig spenningsmoment når det gjaldt Eivind Kjønsvik. På kampdagen oppdaget vi en form for infeksjon i benet hans. En åpen infeksjon. Et slags krater i benet, nærmest på 2- 2,5 cm. Det så ikke noe bra ut, så vi måtte sette ham i en taxi til sykehuset sammen med Thomas Rye Eriksen. Med all hell og lykke fikk vi han utskrevet og klarert til kamp i tide, men det hang virkelig i en tynn tråd. Jeg og John Olav Einemo tenkte egentlig bare at ‘ dette kommer ikke til å funke’. Men vi fikk ham klarert, og han fikk jo en skikkelig emosjonell rullebane av dette da.

– Jeg skal slå ham ned, og så subbe ham

Men tross uromomentene i forkant av kampen, var debutant Kjønsvik kampklar der han overraskende nok var bestemt på å ville ta kampen først stående mot en motstander som hadde 5-0 og bakgrunn som striker.

– Ja, men vi visste at han var en stand up-fyr, så vi tenkte at ‘vi kjører grappling her, eller hva Eivind?’. Så sier Eivind det at ‘Det jeg skal gjøre er at jeg skal slå ham ned, og så subbe ham’. ‘Ja ja… Hvis det er det du mener, så får du vel gå for det da’, sa vi. Men det som skjedde da var at Eivind kommer ut og tar midten av ringen, presser med slag, treffer noen skikkelig rene slag, man ser at motstanderen buckler i bena. Og i det øyeblikket ser det ut som om Eivind er ganske godt på gang. Så klarer motstanderen å hente seg litt inn igjen, treffer selv med noen salg som rocker Eivind faktisk – Eivind går litt høyt med haken, noe vi har påpekt i ettertid. Så han får seg en liten en og er ute og kjører et lite øyeblikk, men så kommer han tilbake og fyrer av en slagserie som sender han andre helt i knestående, hiver seg over ham og får inn en rear naked. Men som sagt, på det tidspunktet var han andre så på bærtur at Eivind egentlig kunne ha gjort hva han ville.

Løvstad, med mye erfaring som mental mentor, har bare lovord å si om psyken til Kjønsvik.

– Min oppfatning av ham generelt er at han er veldig solid mentalt. Er det en ting jeg vet så er det at fyren har et godt sinn. Han jobber jo i psykiatrien, så kanskje han liksom har ting på grep derfra. Jeg er imponert over at han klarte å holde seg kald altså.

Se landslagets egen video fra landslagskampene. Artikkelen fortsetter under.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=XPUbjXPHKR0?list=UUFIuov5D4lW4m3fI5_UMdVA&w=640&h=360]

Ordentlig hook

En annen som imponerte stort var Berat Berisha, ettersom Berisha ikke hadde noe erfaring fra verken semi-proff, amatør eller merkekamper.

– Berat Berisha har jo aldri gått noen merkekamper eller noe, er 19 år gammel, og debuterer mot en fyr som hadde gått en del kamper. Det var liksom mye klabb og babb i starten, så mye clinch, og så klarer Berat til slutt å separere, og så lander han de der store, digre, ekle nevene hans på haken til han andre, og da var det over.

Løvstad kunne også forsikre at slaget fra Berisha ikke var en så kalt ‘overhand right’ som UFC-legenden Chuck Liddell livnærte seg av, men en ekte hook tatt rett ut fra boken.

– Nei, det var ikke en sånn full Chuck Liddell. Det var en ordentlig hook liksom. Men du må se de hendene hans en gang – de er ca dobbelt så store som mine, og jeg er tross alt lett tungvekter. Det er en bamse av en fyr. Så etter den kampen har jeg begynt å kalle ham Daddy. Også av noen andre grunner, men det skal jeg ikke ta opp her. Vi får ta det opp når han er blitt proff og har gått noen kamper, sier løvstad og ler.

Neseblod og hodepine

De to siste kampene i landslagsoppgjøret gikk ikke helt i Norges favør, der Kristian Lindstrøm Skogmo tapte på decision, og Doni Krasniqi tapte på teknisk knockout.

– Det er jo slik i semi-pro at de stopper kampene litt før folk er ordentlig på tur. Så det som skjedde var at Krasniqi ble mounta, og så lå han der og fikk ikke gjort så mye, og da stoppet dommeren kampen. Men det var tøffe kamper, og det var en del hodepiner blant våre etterpå, spesielt på den der.

Skogmo sin kamp var også tøff, noe som ble sterkt illustrert av mye blod.

– Stakkars Skogmo gikk en tøff kamp, og det var en del blod på slutten der. Mest neseblod, men det så stygt ut. Også hjelper det ikke når håret hans blir helt rødt, spøker Løvstad. Han er jo blek og rødhåret, så når det blodet kom frem mot slutten så det ille ut. Jeg vet ikke hvordan han oppfattet det, men det så litt stygt ut på slutten.

Skogmos tap på dommeravgjørelse mener Løvstad kan ha litt med at Skogmo var dårlig i magen etter å ha spist noe rart, noe som tappet Skogmo for mye energi og gjorde oppvarmingen vanskelig.

– Det skal sies at… Jeg liker ikke unnskyldninger, men jeg kan gjøre det siden jeg er coach – det er ikke Skogmo som sitter her og unnskylder seg selv. Men han hadde rett og slett skikkelig dårlig mage den dagen der. Så han gikk rundt og fikk knapt være i oppvarmingsarealet fordi de rapene han slapp ut luktet så vondt.

– Ja, han må ha spist et eller annet rart, for det var sånn at vi bare måtte be ham stå ute på siden fordi det ikke var helt bra. Det jeg tenker er at, jeg vet jo selv hvordan det er å ha mageknip, og det vet jo de aller fleste. Det tapper deg for mye energi. Har du en forstuet ankel eller litt tett nese er det noe man glemmer når man kommer inn i buret. Men når du er dårlig i magen er det ikke lett å gjøre en god kamp mens du holder på å spy.

Landslaget skal igjen i aksjon i slutten av mars, men denne gang i Danmark. I april vil svenskene stå for tur.

Se en oversikt over landslaget, samt introduksjoner til alle utøverne her.

Les også post-fight intervju med MMA-Norway her.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler