Tyvaktig kveld på Hulen

This content has been archived. It may no longer be relevant

The Thief tok scenen torsdag kveld, og med en forrykende konsert gav de fem guttene fra Arna et livlig publikum en gyllen mulighet til å børste støvet av rockefoten: Joakim S. Kvåle syngende i front, Pål Eirik Veseth på bass, Øyvind Johannessen på trommer, Peter Venset med ledende gitar og sist men ikke minst på tangentene, Even Mjelde, som bandets utnevnte kryddermaker og den kriminelle hjernen bak det hele.

Bandet har uten tvil kommet langt siden starten i gangene på ungdomsskolen.

– Dødsfett

Om du følte at kvelden ble røvet fra deg var du i mindretall, for publikum var energiske, overbegeistret og ropte etter mer da The Thief hadde spilt ferdig sine sanger og lot festen fortsette videre for de gjenværende huleboerne.

– Det var dødsfett! Mange folk, god stemning. Alltid gøy å spille konsert i Bergen, kunne et fornyd The Thief konstatere.

Trigger Bergen fikk også slått av en prat med gjengen da konserten var ferdig. De fortalte villig om sin oppstart, hvor de får sine inspirasjoner fra, mimret litt om gamle konsertminner, utgivelsen av EP’en We Used to Dance og hva planene fremover er for den blomstrende musikkfremtiden.

Bandets aller største stønt, som blant annet innebar en Wii-kontroller og en kosebamse, kan du høre i intervjuet:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/01/The-Thief-Intervju.mp3]
The Thiefs nye EP, We Used To Dance. (Foto: Mads Andersen)

EP’en The Thief gav ut mandag den 13. januar ligger denne uken på topp av SriB sine spillelister som ukas album. Joakim ser både humoristisk og positivt på det å ligge øverst på listen.

– Det er veldig gøy at en EP er blitt listet som ukas album, også synes vi det er kjempegøy å få den promoteringen, understreker vokalisten.

– Gikk galt

We Used to Dance er en energisk og rocka EP med et stilrent lydbilde som fremheves av vokalistens stemme og de lystige gitarriffene over den mer rufsete bakgrunnen. Selv sier de at det ikke er så lett å sette fingeren på hva som inspirerer musikk deres.

De nevner Interpool, Arcade Fire for eksempel, men sier også at det ikke bare handler om band de ser opp til lenger. Stiler og enkelte sanger er også en viktig kilde for dem.

– Det var lettere å namedroppe band før. Nå er det lettere å nevne låter og stiler fremfor bare band, mener Pål Erik.

For The Thief sin del kommer våren til å tilbringes en del i studio, men det blir ikke noe album med det første.

– Kanskje det blir noen singler. Det har gått litt galt tidligere når vi har prøvd oss på album, mimrer Joakim. Først får vi avvente hva slags mottakelse vi får, så får vi se hva som skjer.

Resten av sendingen kan du høre i sin helhet her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/01/Trigger-sending.mp3]

Anbefalte artikler