Topp 5 kjipeste standardgaver å få

This content has been archived. It may no longer be relevant

I januar er det på tide å rydde i julens fangst, ved å bytte alle de gavene du fikk, men egentlig ikke liker, trenger eller har plass til. Mange syns det kan være et slit å orientere seg i fulle butikker midt i januarsalget, derfor har vi i Grenseland lyst til å hjelpe deg, så du skal slippe å gjenta bytteprosessen etter neste jul.

Det eneste du trenger å gjøre er å vise denne listen til diverse familiemedlemmer, venner og din livspartner, så slipper du forhåpentligvis å fylle studenthybelen med unødvendige standardgaver – som vi alle har opplevd å få.

Nummer 5 – Gavekort

Fra et praktisk perspektiv er ikke gavekort så ille; det tar lite plass, er lett å pakke inn og hvem trenger ikke penger? Men om du virkelig tenker deg om, er det da noen gave som sier “Jeg kjenner deg ikke og aner ikke hva du liker” mer enn nettopp gavekortet? Unntaket kan selvfølgelig være om personen ønsker seg gavekort, men for kjærester er det uaktuelt å gi til jul uansett.

Nummer 4 – Sjokoladekonfekt

Finnes det noen som egentlig liker sjokoladekonfekt? Da snakker vi selvfølgelig om typen du får i butikken, som Kong Haakon og Sfinx. Altfor mange biter bestående av bitter sjokolade og diverse likører, noe som resulterer i at konfektesken blir stående som en relativt stygg støvsamler. Ekte konfekt fra ordentlige sjokoladebutikker er unntaket.

Nummer 3 – Krus

De fleste har alt for mange allerede, og ytterst få ønsker seg en kaffekopp med en “supersøt” katt på. Ikke bare er krus en upersonlig gave, det er også ekstra irriterende å ha ti forskjellige typer som du aldri kan bruke samtidig (om du ønsker å matche serviset). Selv om motivet inneholder setninger som “Verdens beste mamma” og “You are beautiful” er det ikke innafor å gi bort dette.

Nummer 2 – Hygieneartikler

En klassiker for alle som ikke har peiling på hva de skal gi. Det er lett å tenke “Hvem trenger vel ikke en ekstra såpe eller deodorant?”, men har du egentlig tenkt over hva en gave av denne art representerer? Du sier mer eller mindre indirekte at mottakeren lukter vondt og burde revurdere sine hygienevaner. I tillegg har de fleste preferanser når det kommer til godlukt og lignende, så det er bedre å pakke inn en 200-lapp.

Nummer 1 – Blomsterbukett

Det er kanskje ikke så vanlig å få til jul, men blomsterbukett er en klassiker i mange andre sammenhenger. Konfirmasjon, bursdager og innleggelse på sykehus resulterer ofte i en floral overdose. Men har du noen gang lurt på hva som egentlig er meningen med blomster? Om du er heldig lever de maks én uke, om du får dem overlevert et annet sted enn der du bor er de nesten umulig å transportere og de fleste vil gjerne velge dekoren til sin utvalgte hybel på egenhånd.

 

Hør hele gavesendingen til Grenseland her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/01/Grenseland-Gaver.mp3]

Anbefalte artikler