Hvorfor Hanne ikke tar drugs

This content has been archived. It may no longer be relevant

Grenselandinnbygger Hanne hadde ansvar for ukens innslag, men var usikker på hvordan innslaget skulle bli. Hun hadde nemlig ingen erfaring med noen form for narkotiske stoffer, hun hadde ikke engang prøvd verken snus eller røyk. Derfor gjorde Hanne som ethvert barn av informasjonsalderen ville gjort når de var usikre, hun tydde til Google for å se om drugs var noe for henne.

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/04/Grenseland-drugs-innslag.mp3]

Crystal meth

Det første Google viste etter å ha skrevet inn “drugs” i søkefeltet, var en omfattende helseartikkel om det narkotiske stoffet metamfetamin, eller crystal meth som det også kalles. Artikkelen forklarte hvordan dette stoffet trenger inn i alle deler av kroppen, og starter en forråtnelsesprosess. Det området på kroppen som blir hardest rammet er munnen. I første omgang vil tennene begynne å råtne, og deretter vil tannkjøttet gjøre det samme. Etter en stund som methhead vil tannkjøttet gi opp, trekke seg tilbake  og det lille som er igjen av råtne tenner vil til slutt slippe taket. Hanne setter pris på å ha tenner, så metamfetamin var nok ikke dopet for henne.

Heroin

Tilbake på resultatlista på Google, scrollet Hanne seg nedover. Det neste vår mest pålitelige kunnskapskilde, altså Google,  kunne tilby var en artikkel om det meget avhengighetsdannende dopet heroin. Her leste Hanne hvordan dette stoffet får øynene til å forsvinne innover i hodeskallen, og hvordan man etter en stund vil bli seenes ut som Frankensteins monster. I tillegg vil heroin få deg til å prøve å klore av deg ditt eget ansikt, noe som resulterer i store, åpne og betente sår i hele fjeset. Som en 19-år gammel jente foretrekker Hanne å ikke se ut som et misfoster, så heroin var heller ikke et alternativ.

Bath salt

Nok en gang klikket Hanne seg tilbake til Googles resultatliste. Litt lenger ned dukket det opp en historie om en mann i USA som på et tidspunkt hadde prøvd å spise opp et annet levende menneske. Mannen hadde tatt et dop av typen “bath salt”, med en effekt som skal etterligne amfetamin eller kokain. Han ble stoppet av politiet mens han bokstavelig talt gnagde på ansiktet til en annen mann. Videre leste Hanne hvordan dette er en vanlig bieffekt av denne typen narkotiske stoffer, og at det derfor ofte kalles zoombie-dopet. Hanne liker stort sett mennesker, men ikke som mat. Dette dopet var da heller ikke aktuelt.

Etter noen timer foran tastaturet, var saken klar: Dop er ikke noe for Hanne.

Hør hele Grenselands drug-sending her.

Anbefalte artikler