Reality-TV – definitivt noe for deg

This content has been archived. It may no longer be relevant

Dersom du ”zapper” gjennom TV-kanalane ser du at det kryr av reality-tv. Paradise Hotel, 71 Grader Nord, Farmen, Charter Feber, Big Brother, Heia Tufte og Farmen er noen gode eksempler på realityshows du kanskje kjenner igjen. Kanskje du nå tenker ”Charter Feber er jo ikke et realityshow?”. Vel, jo i følge definisjonen på reality-tv er det faktisk mange program som kan karakteriseres som det. Definisjonen sier: “Television programmes in which ordinary people are continuously filmed, designed to be entertaining rather than informative.”

Hvorfor melde seg på

For det første er det ikke mye som kreves for å være med i reality-tv. Du blir faktisk ekstra verdsatt dersom du er glad i å krangle, er dum eller er glad i å kle av deg. Hvem er vel ikke glad i å kle av seg? På TV får du vist fram kroppen din for hele Norge, ikke bare dine roomies eller andre ufrivillige mennesker. Det er et pluss om du er villig til å ha sex på TV. Og hvorfor ikke? Sex er sex.

Du får vise fram din fantastiske personlighet og du blir nok framstilt på en best mulig måte. Realityshows elsker å vise frem deltakernes beste sider. Det gir jo best TV. Dersom du melder deg på, vil folk få se sider av deg som de aldri har sett før. Du vil nok bli sett på som et nytt og bedre menneske. Du trenger ikke å bekymre deg for å si dumme ting, det vil bli sensurert og kommer nok ikke med. Det er bare å si alt du har på hjertet, du får ikke tyn i ettertid.

Vi kommer ikke unna det faktum at du blir kjendis. Alle har innerst inne et ønske om å bli kjendis, og reality-tv er en ypperlig sjanse. Du kan bli alt fra A- til Å-kjendis. Det kommer an på hvor mye du gjør ut av tiden etter sesongen. Det kule er at etter å ha vært med på reality-tv kan du gjøre hva du vil. Du kan ta mer silikon i puppene, du kan få dit eget show, du kan til og med få lage din egen låt. Se bare på ”Paradise”-Iselin. Hun har gått fra å være U-kjendis til å bli H-kjendis ved å slippe sin låt ”Chewing gum”.
Her kan du se den fantastiske musikkvideoen. Det er altså en gylden mulighet til å slå gjennom i musikkverden også. Synger du surt, er det bare å autotune og lette til litt smurfestemme.

Er du med i et realityshow vil du få et superkult kallenavn som bare er ditt. ”Paradise”-Iselin og ”Charter”- Svein har sine unike navn og de blir du ikke kvitt med det første. Du vil nok være kjendis og bli gjenkjent på gaten resten av livet. Du kommer til å være ”out there” og ha tonnevis med fans. Alle vil være interessert i kjærlighetslivet ditt og om du har kjønnssykdommer. Dersom noen (mot all formodning) ikke tror at du har vært med på et realityshow, er det bare å søke opp bevis på nettet.

Sist, men ikke minst, må du ikke glømme at du kommer til å møte mange nye og kule mennesker. Noen blir venner for livet, andre fiender for livet. Da er det viktig å holde fiendene nærme, da får du mest ut av situasjonen. Har du noe du vil si til fiendene dine, burde du si det gjennom media. Da får de lettest med seg budskapet. Melder du deg på et realityshow kommer du til å ha det gøy. Du vil gjøre ting du aldri hadde gjort ellers og kommer ut som et nytt menneske. Trolig med mye høyere IQ.

Nå er du vel overbevist om at reality-tv er noe for deg. Det finnes ikke en grunn i verden for at det skulle være en dårlig idè. Dersom du skulle velge ikke å melde deg på, må det sies at du faktisk blir smartere av å se på reality-tv.

Dersom du vil høre mer om den fantastiske sjangeren reality-tv er må du høre på Grenselands podcast. Den finner du her.

Anbefalte artikler