HotOrNot – Uke 3

This content has been archived. It may no longer be relevant

Da er nok en nydelig fotballuke over. Det har vært overraskelser og gledelige prestasjoner – men også prestasjoner som gjør oss ille til mote.  Fremover vil vi ha ukens hot or not fra minimum Spania, Tyskland, Italia, England og selvsagt Ukens Godbit.

England – Reading og Rafael

Hot: Ukens Hot i England kommer fra Championship, og det er intet ringere enn et helt lag. For en kamp vi fikk på Madejski Stadium i helgen. Reading – Bolton har tradisjoner for å være et målrikt oppgjør, men på lørdag fikk vi åtte. Ikke nok med det, syv av dem kom fra hjemmelaget. Reading hamret over et tafatt Bolton-lag og scorte like mange mål som de har på de siste ti kampene. Om noen hadde dette resultatet på oddskupongen må vi bare gratulere!

Not: Ukens Not i dronning Elisabeths rike er uten tvil Rafael fra Manchester United. På overtid av overtiden kommer en takling som ikke engang hører hjemme i MMA. Kunne vært karrieretruende om han hadde truffet Cahill i beina. Hodeløst, frustrerende for United-fans og mer enn nok for å komme på ukens not-liste.

LES OGSÅ: Hotornot #1: Berardi og Puncheon

Spania – Tittelracet og Real Betis

Hot: I en runde hvor både Barcelona og Atletico Madrid snublet, og Madrid rutinemessig knuste Real Betis ser det ut som vi faktisk får litt spenning om hvem som stikker av med tittelen til slutt, og det mellom tre lag! Det er nå ett poeng som skiller Atletico Madrid og Barcelona fra Real Madrid. Nå skal det videre sies at hvert poeng i Spania er særdeles mye verdt. Så nå er det bare opp til Atletico Madrid å implodere som en hver annen anstendig klubb ville gjort, og overlate tittelkampen til Real Madrid og Barcelona.

Not: Real Betis og Juan Carlos Garrido: Etter 48 dager fikk Garrido sparken hos tabelljumboen etter at han i desember tok over for Pepe Mel. Noen vil si det er litt brått å sparke noen etter 48 dager, men når man på fem kamper ikke tar en eneste seier og står igjen med ett poeng, mente styret i klubben at dette kunne forsvares. Tålmodighet finnes bare i små mengder når man ligger i bunnen akterutseilt med åtte poeng til trygg plass. Inn kommer Gabriel Humberto Calderón som har en lang merittliste fra Midt-Østen og sist var landslagssjef for Bahrain, ting ser lysere ut allerede.

Italia – Allessandro Matri og Raul Albiol

Hot: Alessandro Matri ble hentet til Milan som reserve for Balotteli fordi den faste reserven Giampaolo Pazzini ble skadet for seks måneder. Matri presterte om mulig, enda dårligere enn resten av Milan og sto igjen med en scoring da høstsesongen var over. I januar gikk Matri på lån til Fiorentina for å erstatte en skadet Giuseppe Rossi. Og for en start for Matri!  Med en målgivende pasning og to scoringer har 29-åringen allerede hatt en bedre sesong for Firoentina enn han hadde i Milan.

Not: Skal Napoli klare den viktige tredjeplassen og muligheten til å kvalifisere seg til Champions League må de vinne borte mot lag som Bologna. Etter 37 minutter tok imidlertid Bologna ledelsen etter at Rolando Bianchi enkelt kom seg løs fra Raul Albiol som er ukens not fra Italia. For etter å ha bommet på en kjempesjanse bare minuttet før, utliknet Higuain på straffespark i det 62. minutt. Da Callejon satte inn Napoli sin andre scoring ti minutter før slutt spratt Benitez opp fra stolen, ropte og pekte mot hodet sitt. Beskjeden om å holde fokus kunne ikke vært klarere. Da hjemmelagets Kone klarte å pådra seg rødt kort fire minutter senere valgte undertegnede å skifte kamp.  Jeg angrer. I det stadionuret slo 90 minutter sendte Diamanti en perfekt ekspedert corner inn i boksen. Der valgte Albiol å forlate Rolando Binachi for å heade ballen unna.  Albiols heading ble imidlertid bare en stuss, og ballen havnet hos, ja nettopp, Rolando Bianchi som banket inn 2–2 og et livsviktig poeng for Bologna.

Tyskland – Wolfsburg og Bayern München

Hot: Laget som nyter tilværelsen under soltaket til Volkswagen har ambisiøse og seriøse planer om å gjenerobre Bundesliga-tronen.
Dzeko og Misimovic er borte, men playmakeren Diego er der stadig – og han kan fortsatt spille ball i hatt med midtbaneankere og stoppere. Etter suksessen i 08/09-sesongen har ikke Wolfsburg klart å etablere seg i toppen, men med de midlene og den spillerstallen de sitter på for øyeblikket er det vanskelig å stoppe dem. Dieter Hecking har handlet bra og smart. Spillere som har blitt dømt for dårlige for Borussia Dortmund og Bayern München har blomstret, og til sammen utgjort en god stamellever og benk. Av de mest prominente og meritterte spillerne finner vi brasilianerne Luiz Gustavo og Diego,og kroatene Perisic og Olic. Med nykjøpte De Bruyne som herjet for Werder Bremen i fjor, samt en av ligaens beste venstrebacker i Ricardo Rodriguez blir det en spennende kamp om Champions League-plassene i årets Bundesliga. Wolfsburg er blant de ivrigste på overgangsmarkedet, og så lenge VW Passat forblir en familieyndling er det liten grunn til å tro på at “Die Wölfe” ikke kommer til å bite fra seg.

Not: Det nærmeste man kommer et skikkelig “clash of the cash” mellom de to Bundesligaene fant sted i Østerrike. Red Bull Salzburg tok i mot trippelmester Bayern München, hvor sistnevntes stjernegalleri gikk på en skikkelig blamasje. Valon Berisha & co endte til slutt opp med å vinne 3–0, og dermed også stjele de største overskriftene hos de tyske sportsredaksjonene. Pep Guardiola brukte anledningen til å eksperimentere med høyt forsvar, uten tilstrekkelig hell. Bakover ble de avkledd og fremover var de ineffektiv. Det er ikke lett å lese så mye ut fra resultater i treningskamper, men mye tyder på at Guardiolas ønske om en høyerestående backlinje bør kasseres før helgens møte med Borussia Mönchengladbachs hissige angrepsledd. Et tap som gir håp for optimisten, og som er av betydningsløs karakter for realisten – ihvertfall sett med motstandersupporters øyne.

Ukens godbit – John Terrys tunnel

Etter at Chelsea slo Manchester United 3–1 på Stamford Bridge i helgen tok John Terry seg tid til å lekespille litt med barna sine. Det er tydlig at Terrys guttunge kan noen triks, for han slår en perfekt tunnel på sin far. John Terry hater som kjent å tape, og svarer med en enda frekkere tunnel tilbake. Herlig!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wqcxF7mo1Lc]

Anbefalte artikler