Ute i kulden hos Klopp

Uten en eneste kamp på 489 dager står han nå en usikker fremtid i møte. Det hele startet da Sakho ble feilaktig utestengt for doping i slutten av april 2016. Dette resulterte i at han mistet både Europa League-finalen for Liverpool og EM-finalen for Frankrike.

Havnet i saksa

Etter sesongen dro Liverpool til USA på treningsleir. Det var her Sakho sin Liverpool-karriere tok den største vendingen. Han mistet et fly, kom for sent til et måltid med laget, og forstyrret et intervju Klopp hadde for sin egen videoblogg, noe som resulterte i en rasende tysker. Sakho ble deretter sendt hjem på første fly og fikk beskjed om å endre holdningen sin. Liverpool bekreftet at den tidligere Paris Saint-Germain kapteinen ble sendt hjem, men ville ikke kommentere saken ytterligere. Nå skal ikke jeg spekulere i hva som skjedde og ble sagt bak lukkede dører, men det ble hvert fall ikke bedre da Sakho i september 2016 tok til snapchat for å uttrykke seg selv. Etter sesongstarten av sesongen 2016/17 hadde ikke franskmannen vært med i troppen til noen av Liverpool sine kamper og klubben uttalte seg om at han fortsatt slet med en skade. På snapchat poengterte han at han hadde vært skadefri i flere uker og at klubben løy om hans situasjon. Hvis man ser bort i fra at Sakho valgte å feire med Benteke da Belgieren senket Liverpool på Anfield den 23 april, og det lille utbruddet han hadde på snapchat. Så mener jeg at han har oppført seg fint gjennom den lange perioden han har vært utestengt. Han legger ut bilder på instagram og twitter av at han jobber på trening, og har stort sett oppført seg profesjonelt. Du har spillere som starter opprør på trening og som sparker i fra seg i alle mulige retninger for å komme seg vekk fra klubber, og de fleste av de man hører om har ikke vært gjennom i nærheten av like mye som Mamadou.

Høy prislapp

Her sitter vi, litt over ett år senere enn oppstyret startet og det er ikke lenge før overgangsvinduet stenger. Sakho har heller ikke nå vært involvert i årets pre-season, Premier League eller CL-playoff. Liverpool krever 30 millioner pund for den rutinerte stopperen, noe som sikkert ikke høres ut som all verdens i dagens marked. La oss sette det i perspektiv. Nemanja Matic, en defensiv midtbanespiller i verdensklasse, ble hentet fra Chelsea til Manchester United for 40 millioner pund. Martial som på den tiden ble ansett som et ekstremt talent ble hentet for 36 millioner pund, som potensielt kunne stige til 57. 30 millioner pund for en spiller som nylig har kommet tilbake fra skade, og som egentlig aldri helt har klart å vise hva han virkelig er god for på det øverste nivået. Det tyder i tillegg ikke på at Klopp har noen intensjoner om å spille med franskmannen i sine bakre rekker. Men igjen. Hvis Manchester United betaler 31 millioner pund for Lindelöf, som enda har mye å bevise, så er kanskje ikke 30 millioner for Sakho så hårreisende. Både Crystal Palace, West Ham og West Bromwich har vist interesse for den franske midtstopperen, men om en av klubbene vil betale det beløpet Liverpool spør om er enda tvilsomt. Liverpool og Klopp har ikke vært veldig åpne om saken rundt Sakho, men det ville vært veldig unødvendig å beholde han hvis han uansett ikke skal spille. Han er nå 27 år, han har fortsatt noen gode år igjen, og en karriere utenfor både bane og benk er vel litt i det drøyeste laget.

For lite bredde

Liverpool skal i år spille Champions League i tillegg til Premier League. Her er det viktig med en bred stall, og dersom Virgil Van Dijk sagaen ender med noe annet enn Liverpool, så er det ikke nok med Lovren, Matip og Klavan som midtstoppere. Man har også sett at unggutten Joe Gomez kan spille som midtstopper, men en erfaren spiller som Sakho ville heller vært å foretrekke. Det er nok mange som gjerne skulle sett at Klopp tok den store stopperen inn i varmen igjen.

Sakho har endret forsidebildet sitt på Twitter til seg selv og flere av lagkameratene i Crystal Palace i feiring. At han kan ønske seg vekk fra Anfield etter å ha blitt utelatt i kulden så lenge er ikke veldig uforståelig.

Alle fotballspillere spiller fotball for å spille fotball, og da syntes jeg ikke noe annet enn karantener eller skader skal stoppe dette. #PrayforSakho

 

 

Anbefalte artikler