Review: Grekere på bærtur

This content has been archived. It may no longer be relevant

Selv om Norge ligger relativt solid an i gruppen, kan ikke et 0–1-resultat på en spraylakkert potetåker i Baku, sies å være verken solid eller oppsiktsvekkende. Men det er poengene som teller til slutt, og Norge ligger nå foreløpig akkurat der de skal være i denne gruppen.

Hvis Norge fortsetter å samle poeng, kan det fort bli en sterk tredjeplass, eller hvis andre resultat går vår vei, kanskje snike seg til andreplassen. Neste kamp er i Zagreb i slutten av mars, og blir svært vanskelig.

Ukens opptur: Danmark og Nicklas Bendtner

Danmark tok en sterk borteseier mot ugjestmilde Serbia på fredag. Stillingen ble 1–3 med to mål av Nicklas Bendtner – verdens beste fotballspiller. Danmark leder nå gruppen og er på god vei til EM i 2016. Danmark ser ut til å være det eneste laget i gruppe I som presterer relativt konsekvent, selv om de tapte for et haltende Portugal i villrede sist.

Nicklas Bendtner på sin side ser ut til å være på en liten hot streak. Fire mål så langt i november er ganske bra, etter å ha kommet litt skjevt ut i Wolfsburg. Serbia på den annen side ser ut til å være på dypt vann.

Hederlige nominasjoner:

– Slovakia som leder gruppe C foran Spania og Ukraina etter et godt 0–2-resultat borte mot Makedonia.

– Israel som slo Bosnia hele 3–0 og leder gruppe B.

Ukens nedtur: Hellas

Claudio Ranieri så noe rådvill ut etter at Hellas hadde tapt mot Færøyene. I Torshavn ble det feiret, men i Aten kvesset pressen pennene og gjorde seg klar til å rive det greske landslaget i fillebiter. De hadde tapt mot laget på 187.plass på FIFA-rankingen. Ranieri sa at dette ikke var tiden for forhastede avgjørelser, men han innså vel da dommeren blåste i fløyta, at i likhet med kampen var også hans tid som gresk landslagstrener over.

Dette var et av de største høydepunktene i færøysk fotballhistorie samtidig var det et lavmål for den greske. Kampen endte 0–1 med målet scoret av Jóan Símun Edmundsson som til daglig spiller i hjemlig liga, etter en gang i tiden å ha floppet i Viking.

Det greske fotballforbundet kom ut dagen etter kampen og beklaget resultatet, samtidig som de beklaget ansettelsen av Ranieri. Ranieri er ikke formelt sparket enda, men det er forventet at dette vil skje etter kampen mot Serbia på tirsdag. Hva som blir neste for 63-åringen er vanskelig å si, men han er ikke spesielt het på markedet i øyeblikket.

Færøyene har med dette sikret sin første seier i en kvalifiseringsmatch siden 2011. For Hellas sin del ser det mørkt ut, og etter fire kamper ligger de sist, med ett skarve poeng, i en gruppe de trodde skulle bli relativt enkel å vinne.

Uhederlige nominasjoner:

– Helgens storkamp var i Norges gruppe, mellom Italia og Kroatia. Kampen var meget god, men noen kroatiske fans var fast bestemt på å ødelegge en ellers god kveld. Kampen måtte utsettes i 10 minutter til italiensk opprørspoliti fikk kastet ut de som laget kvalm med bengalske lys og fyrverkeri. Kampen endte til slutt 1–1, og både dommerne og spillere så ut til å være mest interessert i få kampen overstått etter bråket. Kroatia var best, og burde slik sett være minst fornøyd med poengdelingen.

– Bulgarias trener som måtte bøte med jobben etter et meget skuffende uavgjortresultat mot Malta. Vi burde kanskje sende en stor takk til både Bulgaria og Malta for denne gavepakken. Dette gjør at Norge holder Bulgaria på en armlengdes avstand.

Siste podcaster

  • TOP 10 Premier League spillere 23/24
    Det er mai og det nærmer seg sesongslutt. Offside har nå tatt på seg analysebrillene fordi, hvem har egentlig vært Premier League sin beste spiller i sesongen 23/24? Offside sine medlemmer har med hjelp fra gode venner kåret Premier League sine 10 beste spillere denne sesongen. Her blir det uenigheter og intriger for hvem i Offside har egentlig best ball knowledge? I studio: Jonathan Broome, Simon Harbo & Martin Primavera. Følg oss på Instagram: @offside_srib

Anbefalte artikler