– De tok min frihet

This content has been archived. It may no longer be relevant

Kareem Amer er kjent for å ha blogget om den politiske situasjonen i Egypt og for å kritisere daværende president Hosni Mubarak. Amer var også svært kritisk mot islams rolle i egyptisk politikk, og for dette ble han dømt til tre år i fengsel for blasfemi og ett år for å ha kritisert Mubarak.

– Jeg ble fengslet på grunn av at jeg uttrykte meningene mine, sier han.

Han omtaler tiden i fengsel som en tung periode i sitt liv.

–  Det egyptiske fengsler i hovedsak gjør med politiske fanger er å bryte dem ned psykisk, slik at de føler seg alene, utdyper Amer.

Hør et utdrag av intervjuet med Kareem Amer:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/01/Kareem-Amer.mp3]

Internasjonal dekning

Amer forteller at hans sak fikk stor internasjonal oppmerksomhet fordi han var blant de første bloggerne som ble fengslet i Egypt.

–  På grunn av den store internasjonale dekningen av min sak behandlet myndighetene meg annerledes enn de andre kriminelle fangene. Kriminelle fanger ble i større grad fysisk torturert, forteller han.

På grunn av mediedekningen og internasjonalt press fra ulike frivillige organisasjoner, brukte myndighetene mindre fysisk straff mot Amer enn mot andre fanger. Han fremhever at det verste med å sitte i fengsel er at man blir fratatt en grunnleggende rettighet, nemlig friheten.

Hvis du vil høre hele intervjuet og resten av denne sendingen kan du trykke her for å laste ned podcast.

Anbefalte artikler