SPILLELISTEN UKE 2

This content has been archived. It may no longer be relevant

08. SPOKES – PIGS RIDDIM

De britiske barndomsvennene i Spokes har laget musikk sammen siden 2006, men etter flere år er de i en musikalsk overgangsperiode. De fine harmoniene og vokalene har blitt byttet bort for et elektronisk lydbilde. Det er alltid fascinerende å følge band som bytter sjanger, og vi ser frem til hva Spokes kan koke opp i 2014.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/123345474″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

07. TOKYO POLICE CLUB – ARGENTINA

Siden deres andre album Champ kom ut i 2010, har vi ikke hørt noe fra Tokyo Police Club før nå. Deres grandiose slipp av kjærlighetstrilogien Argentina viser nettopp hvorfor canadierne fortjener oppmerksomheten. Med denne låten balanserer bandet med en dansbar melodi uten at låten blir for mye pop. Men vi danser til den likevel.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=4MG6rKuCfyo]

 

06. MICK JENKINS – MARTYRS

Mick Jenkins’ holdninger til tematikk og tekst er tydelig i låten Martyrs. Ved å ta på seg rollen som den stereotype hustleren, gjør han en parodi ut av livsstilen. Raperen, som er basert i Chicago, trekker frem tydelige referanser til den kriminelle situasjonen som har preget byen de siste årene. Vi nikker med til Jenkins’ lekne låt frem til den kommende mixtapen The Water(s) som slippes i 2014.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/118397923″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

05. MORGAN DELT – OBSTACLE EYES

Delt tok like gjerne og lanserte låten på (det fortsatt relevante mediumet) kassett. Flere band og artister har fulgt denne trenden de siste fire årene, som blant annet det siste albumet til MGMT. Men uansett medium, så er Obstacle Eyes en nydelig psych-pop låt. Delt ble nylig plukket opp av labelet Trouble In Mind, som også har Jacco Gardner og Mikal Cronin på laget. Vi ser frem til varmere dager med Morgan Delta

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/124058112″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

04. ALVVAYS – ADULT DIVERSION

Den mest vintage låten og musikkvideoen på ukens spilleliste leveres av Alvvays. Canadierne blir i disse dager produsert av den folkelige artisten Chad VanGaalen og produsent John Agnello, som står bak band som Sonic Youth, Dinosaur Jr. og Kurt Vile. Dette kan ikke bli noe annet enn bra. Harmonien mellom vokalist Molly Rankin og de tykke gitarene gjør dette til god surf-pop.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=rZHPCcFmEjc]

 

03. BIG DATA – DANGEROUS (CHAPPO REMIX)

Denne duoen, bestående av Daniel Armbruster og den kjente produsenten Alan Wilkis, kan på mange områder minne om franske Phoenix eller et mer renere Tame Impala. Med sin spenstige vokal, kule beats og røffe gitarer er det en låt som er vanskelig å ikke bli glad i. Med sitt motto: Think globally, headbutt locally, lever vi også litt dangerous og putter denne låten på tredjeplass.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/105081265″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

02. UKENS ALBUM: CHILDISH GAMBINO – BECAUSE THE INTERNET – 3005

Childish Gambino, bedre kjent som Donald Glover, slapp endelig sin debutplate i midten av desember. Dette multitalentet, som både er stand-up komiker, skuespiller og artist, har ikke sittet på latsiden de siste årene. Med sitt album har han også produsert en film og skrevet et manusskript som følger med plata. Uansett hva denne mannen gjør, så følger det alltid med noe ekstra. Musikkvideoen til 3005 er også ganske fet.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=tG35R8F2j8k]

 

01. UKENS LÅT: SIDES OF CHAZ – SWEET TEA

Denne kameleonen av en artist går egentlig under navnet Toro Y Moi, men i hans nye soloprosjekt har han byttet navn til Sides of Chaz. Chaz Bundick er en finurlig fyr. Hans psykedeliske rockelåt har stilen til en håpløs romantiker og stemmen til en reisende trubadur. Vi elsker det og derfor er Sides of Chaz ukens låt. Finn det særeste ved deg selv og gjør det til denne låten. Det er uten tvil en uslåelig kombinasjon!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/121914272″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Ukens spilleliste, og mer til, kan du høre på Spotify:

Anbefalte artikler