Bokåret som gikk

This content has been archived. It may no longer be relevant

Dette har vært nok et år med en mengde fantastiske bøker, og jeg har dermed tatt meg friheten til å vise frem mine tre bøker på topp fra 2013. Det er ikke til å legge skjul på at de fleste tilhører en eller annen bokserie, men det betyr jo bare at det er flere bøker å lese! Var det et hurra jeg hørte i det fjerne? Ikke? Vel, du kommer straks til å skifte mening. Videre er det viktig å merke seg at rekkefølgen på listen er helt tilfeldig, siden en tross alt ikke kan velge sitt favorittbarn… ehmm favorittbok!

Robert Jordan og Brandon Sanderson: A Memory of Light

Tro det eller ei er dette siste boken i Wheel of Time-bokserien, som har holdt det gående siden 1990. Forfatteren Robert Jordan døde i 2009 og serien ble fullført av fanboy og fantastyforfatter Brandon Sanderson som gjorde en ypperlig jobb med de tre siste bøkene.

For de som ikke kjenner til denne serien handler det om den klassiske kampen mellom godt og vondt. Serien har med alle hovedpunktene innenfor fantasy: Gårdsgutter, monster, magi, den utvalgte og så mye mer. Forskjellen fra denne og alle andre fantasybøker der ute er at denne har det lille ekstra!

Selv om mange hevder det kan bli litt vel mange kjolebeskrivelser, så er dette en perfekt avslutning på en lang reise. Kanskje ender du til og med opp med å felle en tåre eller to.

LES OGSÅ: De fem beste barnebøkene

Peter V. Brett: The Daylight War

Nok en bok som er en del av en bokserie, og denne kan jeg virkelig ikke få snakket nok om. Så nå lurer du vel på hvorfor skal du gidde å lese disse mursteinene av noen bøker?

Jo, nå skal du høre: Menneskeheten er ikke hva den en en gang var. Når mørket kommer, kommer også demonen og menneskene kryper sammen i husene sine med “beskyttelstegn” som hindrer demonene å komme inn, men hvis de ikke er utført ordentlig så stopper det dem ikke. Dette har medført at menneskeheten stadig krymper, mens demonene blir flere og flere. Det er håp: Arlen er en gutt som hevder at det kun er frykt som stopper menneskene og drar ut på en reise for å finne svar. Svar for å endelig kjempe tilbake og ikke lenger gjemme seg i mørket. Den tredje boken fortsatter hvor de to første bøkene slapp og vi følger nå Arlen i kampen mot, ikke bare demoner, men også mennesker som er i hans vei.

Er du ikke overbevist? Sjekk ut bokomslaget. Det er rett og slett nydelig!

 LES OGSÅ: De første scifi-bøkene

Rachel Hartman: Seraphina

Denne boken ble teknisk sett publisert i 2012, men siden jeg leste den i 2013 var jeg rett og slett nødt til å ta den med her.

Dette er en bok om drager, men ikke bare “vanlige” drager, her er det nemlig drager som kan forvandle seg til mennesker! For meg virker jo en slik verden ganske perfekt, men slikt er det dessverre ikke. Hovedproblemet er den stadig voksende mistroen mellom drager og mennesker, som kommer av dragens “kalde ytre”, som stadig vokser seg dypere inntil det hele bryter sammen med mordet på en av kongelig blod. Nå blir det opp til Serpaphina, en jente som alltid har følt seg litt utenfor, å løse mysteriet før det blir for seint.

Boken har et fantastisk univers og fått med seg flere detaljer som gir det lille ekstra til boken. Den har dessuten fått utrolige gode anmeldelser og bl.a. Vunnet «William C. Morris Award” som blir gitt til debutforfattere.

Nevnte jeg at den inneholdt drager?

Anbefalte artikler