Julemarked for en god sak

This content has been archived. It may no longer be relevant

Et nytt år nærmer seg med stormskritt. For de fleste av oss her til lands betyr det et nytt semester på studiet, skolen, eller jobben. For medisinernes humanitæraksjon (MedHum) betyr det først og fremst at det er aksjonsår.

Aksjonsåret 2014

Engasjerte og hjelpsomme som de frivillige i MedHum er, har de ikke ligget på latsiden i 2013. Nærmest siden året som snart er over startet har de gjort oss oppmerksomme, ved hjelp av diverse arrangementer, på at aksjonsåret 2014 ikke er langt unna .

Organisasjonens seneste bidrag til inntekt for det kommende årets aksjon er MedHums julemarked/loppemarked førstkommende lørdag, 30.november på Engensenteret – i hjertet av Bergen sentrum.

Livreddende tiltak for vanskeligstilte mødre

I anledning helgens store begivenhet tok vi oss derfor en prat med arrangementsansvarlig for julemarkedet, Erik Bråtveit fra MedHum Bergen. Ifølge den blide karen fra Suldal vil alle inntektene fra helgens julemarked – samt alle andre midler organisasjonen får inn i løpet av året –  gå uavkortet til Leger Uten Grenser sitt prosjekt i Bo-distriktet i Sierra Leone.

Prosjektet ønsker enkelt forklart å gi gratis og livsviktig legehjelp og medisinsk assistanse til mødre og barn i det hardt rammede området av det tidligere krigsfylte landet. Målet er blant annet å senke den høye barnedødeligheten, samt bidra til at fødslene som gjennomføres vil foregå under bedre helsemessige vilkår slik at risikoen for barseldød senkes. For mer informasjon om aksjonen kan du besøke MedHums hjemmesider.

–Kom i julestemning og treff hyggelige medisinstudenter

Bråtveit er selv medisinstudent og gleder seg stort til lørdagens happening. Oppfordringen var klar når vi spurte om hvorfor vi burde besøke MedHums julemarked førstkommende lørdag:

– Du kan jo finne veldig fine lopper, samtidig som du støtter en god sak. I tillegg er sjansen stor for å treffe hyggelige medisinstudenter.

Hør intervjuet med Erik Bråtveit fra MedHum Bergen:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/11/Intervju-Erik-Braatveit-MedHum-onsdag-27.11.13.mp3]

Anbefalte artikler