Banebrytende produksjonsteknikk

This content has been archived. It may no longer be relevant

Han heter Brian Wayne Transeau, men er kanskje best kjent under artistnavnet BT. Han er en Grammy-nominert amerikansk musikkprodusent, komponist, lydtekniker, multi-instrumentalist, vokalist og låtskriver. BT blir ofte omtalt som en kunstner innenfor den elektroniske sjangeren – oftest betraktet som en komponist av trancemusikk, men han er også kjent for å arbeide innenfor flere andre stilarter.

BT er kjent for en banebrytende produksjonsteknikk han kaller “stutter edit”. Denne teknikken består av å ta et lite fragment (eller fragmenter) av lyden og deretter gjenta det rytmisk. Som en følge av hans enorme kunnskap innenfor produksjonsteknikk, har BT også fått plass i Guinness Book of World Records for låten “Somnambulist (Simpley Being Loved)”. Grunnen til at denne  ble anerkjent, og fikk plass Guinness Book of World Records, er fordi den inneholder flest vokalredigeringer – totalt 6178.

Nå har du kanskje blitt nysjerrig på hva slags musikk BT lager, og hvordan han arbeider? Vel, ikke la meg gi deg forklaringen – BT kan selv fortelle hvordan han arbeider:

“I am looking for the symmetry between patterns that are embedded in the natural world and emotions, feeling states and the human condition. I think my life’s work is about dissecting, studying and defining that overlap. Music and mathematics are two sides of the same thing. I am constantly looking for a meeting point of these two ideas”.

A Song Across Wires

A Song Across Wires er det niende studioalbumet til BT. Albumet består av 12 sanger, og på albumet samarbeider BT med flere store artister og produsenter fra den elektroniske verden. Her kan vi nevne blant annet Christian BurnsJES, ArtyNadia AliAqualungtyDi og mange flere.

Nedenfor kan du høre en smakebit fra albumet:

Sporliste

1. “Skylarking” 3:28
2. “Letting Go” (with Fractal & JES) 3:28
3. “Tomahawk” (with Adam K) 3:34
4. “City Life” (with BadaAu5 & Fractal) 3:31
5. “Stem the Tides” (with tyDi & Tania Zygar) 3:32
6. “Tonight” (with tyDi & JES) 3:18
7. “Love Divine” (with Stefan Dabruck & Christian Burns) 3:22
8. “Surrounded” (with Au5 & Aqualung) 3:35
9. “Vervoeren” 3:38
10. “Calling Your Name” (with Tritonal & Emma Hewitt) 2:49
11. “Must Be the Love” (with Arty & Nadia Ali) 4:39
12. “Lifeline” (feat. DragonJontron & Senadee) 4:36

 

Anbefalte artikler