Norske beats blomstrer i Amerika.

This content has been archived. It may no longer be relevant

Braksuksess

Carl Louis og Martin Danielle, bedre kjent som CLMD hadde braksuksess med hitlåten «Black Eyes And Blue». Låten solgte til gull i Norge, og selv mener gutta at dette var gjennomslaget for musikkarrieren deres. Som en følge av suksessen, har CLMD blant annet varmet opp for David Guetta, Tiësto, Swedish House Mafia og har i dag blitt et virkelig kjent navn innad i musikkbransjen.

Nedenfor kan du høre låten til CLMD sin braksuksess, «Black Eyes And Blue».

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=-H_U3jRyoiI&w=640&h=360]

Norge for lite

I dag lever Carl Louis og Martin Danielle det søte liv i New York. Nærmere bestemt bor gutta i en flott leilighet i East Village på Manhattan. Grunnen til at Carl Louis og Martin Danielle flyttet til New York, var av den enkle grunn at Norge ble for lite.

Her i New York er det en større scene og et bedre miljø for den musikken vi driver med, kontra i Norge. I tillegg har musikksjangeren også vokst seg ganske store her borte, så man øyner seg en mulighet til å få være med på den veksten som foregår her.

Carl Louis og Martin Danielle har sammenhengende drevet med musikk i seks år, og selv kunne de påpeke at EDM (Electronic Dance Music) i Norge lenge har vært «ikke-eksisterende».

Vi har et inntrykk av at musikksjangeren vi fordyper oss innenfor, kall det gjerne «progressive house music», har i Norge vært «ikke-eksisterende». Det finnes derimot gode miljøer for tech house, deep house, elektronika og club i Norge, inkludert veldig mange gode artister. Men akkurat innenfor vår sjanger har det vært noe særlig miljø, og derfor ble det naturlig å søke til utlandet.

Drøm i oppfyllelse

CLMD har gjennom sin karriere produsert flere hitlåter. Den første og virkelige anerkjente låten deres var «The Message».

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=OfJiktjhrEw&w=640&h=360]

Låten ble plukket opp av Axwell, som forøvrig er en av våre store helter. I og med at han plukket opp denne låten og spilte den såpass mye, så gikk det opp for oss at dette var noe vi virkelig kunne. Det var jo en drøm som gikk i oppfyllelse, men at det skulle skje så tidlig i karrieren vår, kun etter vår første låt, var vi ikke klar over.

Selv om «The Message» var den låten som ga CLMD et navn, vil nok de aller fleste forbinde CLMD med låten «Black Eyes And Blue». Nylig slapp CLMD ut en ny singel «Falling Like Angels» som ble godt mottatt i musikkmiljøet.

Ny singel

NEW TRACK
Her er et bilde av den nye låten til CLMD. Hva kan vi forvente oss?

Carl Louis og Martin Danielle er nå klare med en helt ny singel. Lanseringsdatoen er fortsatt ikke gitt, men hvis den nye singelen blir en hitlåt som «Black Eyes And Blue» så har både verden og det norske folk mye i vente. Gutta i CLMD kunne også gi en kort forklaring av låten.

Låten er en, litt sånn futuristisk tolkning av oss selv. Personlig syntes vi at dette er vårt beste arbeid til nå.

 

Hør hele intervjuet med CLMD nedenfor.

Del 1.

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/03/CLMD-Intervju-Del-1-Frisk.mp3]

Del 2.

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/03/CLMD-Intervju-Del-2-FF.mp3]

Lyst til å høre to stappede timer med rykende fersk elektronisk musikk?
Lytt til programmet Frisk Fredag hver fredag kveld mellom 21:00-23:00.

Følge programmet også på Facebook for mer informasjon om musikk og konkurranser.

Anbefalte artikler