VM i skjegg og bart

This content has been archived. It may no longer be relevant

Nå til helga skal skjegget brukes til mer enn å sette seg fast i postkassa. 2. november skal World Beard and Moustache Championships holdes i Tyskland, hvor deltagerne skal kjempe om hvem som har den beste barten og/eller det beste skjegget. I kategoriene beste bart, ikke-helskjegg, helskjegg og nykommeren trendy skjegg skal konkurrentene slåss om heder og ære for sin nasjon og for å vise verden hvor de beste skjeggene kommer fra.

I mustache- og skjegg-VM er det stormaktene Tyskland og USA de to store rivalene som kjemper om hvilken nasjon som er den mest skjeggete av dem alle. Sist VM, som ble holdt i Trondheim i 2011, vant Tyskland over USA med bare én gullmedalje. Amerikanerne er sugne på revansje for å gjenerobre tittelen som landet med de beste skjeggene, tittelen de vant for 4 år siden da mesterskapet ble holdt i Anchorage, Alaska.

Alle hovedkategoriene, unntatt trendy skjegg, har underkategorier med forskjellige regler for hvordan skjegget kan være. Det er forskjellige type bart-konkurranser som: naturlig, engelsk, dali, imperial, ungarsk og fristil-bart. Det er også i bartekategorien at nordmenn gjør det best. Til sammen er det 19 forskjellige kategorier som man kan vinne og delta i mustach- og skjegg-VM.

 Nordmenn best på bart

Trondheim er kjent for sine barter, i alle fall her i Norge. I 2011 ble VM i mustach og skjegg arrangert av Den Norske Mustachclub av 91. Dette ble en stor suksess, hvor arrangementet endte med at deltakerne tok del i 17. mai-toget dagen etter at mesterskapet var over. Under mesterskapet i Trondheim gjorde Norge det veldig bra. Norge fikk hele fem gullmedaljer, fire andreplasser og en tredjeplass, og hvor tre av de fem gullmedaljene var i bart-konkurransene. Dette gjør at Norge ligger sterkt an til å gjøre det bra i årets mesterskap.

VM i mustach og skjegg har blitt arrangert 10 ganger siden 1990. Det har skjedd annethvert år siden 1995. Det har blitt arrangert i Tyskland, Sverige, USA, England og selvfølgelig Norge. Trondheim er faktisk det eneste stedet hvor VM i mustach og skjegg har blitt avholdt to ganger. Selv om Tyskland har arrangert VM flest ganger, har det aldri skjedd i samme by to ganger. Dette har bar(t)e vært tilfelle i Trondheim.

Ennå ikke for sent!

2. november går VM i mustach og skjegg igjen av stabelen. Dette er noe ingen skjeggelskere kan gå glipp av! Registeringen for å melde seg opp til konkurransen stoppet 1. oktober, men du kan fortsatt melde deg på konkurransen samme dag, for dere som ikke har klart å bestemme dere. Så grip sjansen, carpe diem! Hvis du er tidlig ute kan du dra ned til Tyskland nå og melde deg på! Kanskje du også kan hjelpe Norge til å bli en av stornasjonene innenfor bart og skjegg?

nettsiden deres, skriver de at den nye kategorien «Trend Beards» er perfekt for de som bestemmer seg i siste liten. For i motsetning til de fleste kategoriene, hvor det trengs måneder – om ikke år – med ømfintlig kultivering av skjegget, så er det ikke lov med mer enn 1 cm lengde på skjegget i denne kategorien. Så selv om du ikke har grodd skjegg lenge, kan du melde deg på med det du har nå.

Så hva venter du på? Du var kanskje aldri god nok i sport, men her er sjansen til å vinne heder og ære for deg og Norge. Meld deg på VM i mustache og skjegg og få dine 15 minutter med berømmelse!

Norge har sendt ned en del skjeggete personer til Tyskland i år. Følg med på Skjegg og mustache VM og se om Norge vil klare å fiske opp none priser eller om de blir stående der med skjegget i postkassa.

Er du eier av en flott mustach? Søk om medlemsskap hos Den Norske Mustachklub av 91, Norges eneste interesseorganisasjon for bart.

Anbefalte artikler