En prinsesse på festival

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ingenting er som sommerferie, og ingenting sier sommerferie som å reise på festival. Fint vær, flotte folk og bra musikk, ikke sant? Det er jo ofte sånn man ser på solskinnshistoriene i ettertid om man har vært på Øyafestivalen, eller hatt et hotellrom eller en hytte å gå hjem til etter konsert på Hovefestivalen. Men ekte festivalfolk vet at så enkelt er det ikke. Så hva kjennertegner egentlig en festival? Førtito har selvsagt svaret, og her er noen av Kamillas tips til en vellykket festival.

Når man er avhengig av konserter for å fungere i det daglige liv, kan man vel godt si at musikken tar styring på ferien din også. Jeg har sortert merchandise i 14 timer frivillig for å se de resterende 8 timene med musikk, jeg har spist havregrøt og vann en måned i strekk, og jeg har selvsagt vært på alle festivaler jeg har hatt lyst til. Mat og penger har aldri vært like viktig som livsviljen en får av å slåss i en moshpit med så dyp søle at det nesten er motstridig at du i det hele tatt klarer å bevege deg. Glamorøst er det, og jeg har etter mye festivaler og mye feilgrep lært noen ting som gjør festivallivet ditt kanskje litt enklere. OBS! Dette er tips for ekte festivalgjengere, det er ikke noen urban motefestival vi forbereder deg på. Jeg skal ikke fortelle deg hvilke klær som går til hva, jeg skal fortelle deg hvordan et ordentlig telt settes opp og hvordan en  gjørmeaktig utendørsfestival skal gjennomføres!

Hellcome Foto: Kamilla Svendsen
Hellcome. (Foto: Kamilla Svendsen)

1. Sørg for å ha nok drikke!

Har du ikke nok drikke så sørg for å få det. Skal du på festival i Norge vet du kanskje hvor dyr pilsen er på byen. Festivalpilsen smaker verre, og koster mer. Er du i utlandet er det heldigvis lettere å få tak i billig alkohol, men vit at har du ikke nok drikke, vil din glede fort gå tom for energi, og du blir tvunger til å drikke sprüdelwasser fra helvetes bekk. Det smaker ikke godt, og det gir ingen næring til festivalsjela di!

7
Dette ville ha gått mye bedre med vodka i kroppen. (Foto: Kamilla Svendsen)

2. Ikke gå inn på festivaldassen uforberedt!

Dette kan kanskje virke som en god idé, og det går gjerne greit den første dagen, før folk begynner å bli ravende fulle på glede og vodka. Det er derimot ikke like gøy når du er tom for antibac, dasspapir, og hver eneste kabel som er lagt har på mystisk vis bommet på dassen og truffet dosetet, gulvet og samtlige andre steder den ikke burde være! Her har gutter en klar fordel da de lett kan pisse hvor som helst uten å eksponere seg for hele festivalen. Ikke utelukkende en dum idé, da nakenhet pleier å løse problemet med alkoholmangel, men det er ikke å anbefale! Busker er et utmerket sted å slå lens, eventuelt får du henge deg bak de heldige frivillige dassvaskerne, og ta din sjanse rett etter at ting er kommet på stell igjen. Frivillige på festival er dine venner.

2
Ikke festival uten gjørme. (Foto: Kamilla Svendsen)

3. Senk standarden din!

Denne kom jo litt passende rett etter dasspunktet. Ikke tro at du får varme dusjer daglig, eller varme dusjer i det hele tatt! Festivaler er skitne, støvete og fulle av folk. Slapp av, alle lukter ræv på en sånn fesitval, så det er nesten bare mistenksomt om du lukter rosenløv og alvestøv midt i ditt kjæreste ferieparadis-helvete. Du kan ete kjøtt og junkfood, drikke lunken pils, og du kan bare drite i å beholde den campingstolen din inntakt gjennom hele festivalen.

6
I desperate situasjoner så krever det…. (Foto: Kamilla Svendsen)

4. Ingenting er som det skal på festival!

Ingenting fungerer på festival slik det gjør ellers i livet. Bruk det til din fordel! Dette er stedet hvor man slipper unna med alt det man kunne tenke seg å gjøre til vanlig, eller bare ville prøve på pur faen. Du kan enten la deg irritere av det, eller du kan utnytte det. Det er litt som alkoholens premisser i seg selv; flyter du med og aksepterer hva du har begitt deg ut på, vil ting gå mye lettere for deg. Ta deg et gjørmebad, løp et nakenløp, drikk uhorvelige mengder mjød, skrik obskure ting, surf på et hav av mennesker og sipp Absinth fra pappkoppen din. Men hva enn du gjør, ha alltid noe å reparere med dagen derpå. Kaffe smaker råtten hesteballe og du vil gå gjennom mye smerte om du blir edru. Bare hold det gående i tre dager, så vil du føle den omvendte velværen en utendørsfestival kan tilby!

1
Ingenting er som det virker. (Foto: Linda K. Røed)

5. Sist men ikke minst; lyv!

Festival er den ultimate tiden til å lyve til det pipler ut øra dine. Ikke noe stort og alvorlig. Alle er kjendiser på festival, og alle godtar at alle er noe de garantert ikke er. Samle deg med noen groupies, si du er fra et Nord-Koreansk black-metal-band, del ut autografer og lev ut alle dine fantasier.

5
Hvordan man signerer en autograf. (Foto: Kamilla Svendsen)

Hør på lørdagens sending for mer prat om festivalliv.

Anbefalte artikler