Operasjon vaffel

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det høres unektelig ut som en ganske snodig affære. Det pleier som regel å være omvendt. Folk flest vil avvenne seg sin trang til å spise søtsaker. Sjokolade, kake og brus går ned på høykant. Men for noen få utvalgte individer er ikke det søte liv noe å trakte etter. De må faktisk tvinges til å spise sukkerholdige varer.

Overtalelsens kunst

Spørsmålet man da må stille seg er: hvordan få noen som ikke liker søtsaker til å like søtsaker? Prøvekaninen er på plass. Radio Eldrebølgens egen Carina hevder selv at hun ikke liker slikt. Hun takker høflig nei til en sjokoladeplate og rynker på nesen når hun blir tilbudt et glass med herlig forfriskende brus.

For undertegnede er det gode liv forenlig med det søte liv, og det er dette livet man vil at Carina skal ta del i. Men man må finne inngangsbilletten. Og etter å ha gått noen runder, så slår ideen ned som lyn fra klar himmel. Vi er jo tross alt pensjonistungdom.

Operasjon vaffel

Vafler! Carina skal lære seg å like søte ting ved å spise vafler.
For vafler er ikke bare vafler. Vafler er tradisjoner. Vafler er godt. Og vafler er overraskende fleksible når det kommer til presentasjon og garnityrsutvelgelse. Tradisjonelle vafler skal velges bort, til fordel for mer eksperimentelle vafler. Vafler som ikke skriker syltetøy og rømme, som garantert vil få Carina til å rynke på nesen. Ting som hun har vokst opp med, som kanskje har vært med på å skape hennes dårlige forhold til søtsaker.

Første forsøk

”Hvor skal vi begynne” tenkte jeg høyt for meg selv, mens jeg gikk rundt på butikken, og fikk øye på noe kreativt å starte eksperimentet med. Smashvafler. En pakke med ferdigpreparert vaffelrøre i pulverform, og en pose med kjekssjokoladen Smash, som skulle blandes i røren. Vi skred til verket og laget røren, og ble enige om at dette var steg en i søtovertalelsesprosessen. Under sendingen tar Carina sin første bit av denne litt daffe vaffelen med sorte flekker på. Rynkingen på nesen nådde nye høyder. Dette var ikke midt i blinken. Det var strengt tatt ganske vondt, og kjedelig. Vi var altså tilbake til start.

IMG_2459
Vaffel med et hint av smash. (Foto: Joachim M. Tangen)

 Tilbake til tegnebordet

To uker går, og det er klart for å prøve igjen. Men hva skal vi prøve denne gangen? Undertegnede går i seg selv, og plukker fram vaffelkokeboken som står på kjøkkenet. Etter å ha bladd gjennom et par ganger, kommer ideen:
Hva om man blander de søte vaflene med noe som ikke er søtt? Og som ved et mirakel lander kokeboken på siden som foreslår å servere vaflene med brie og ruccola. Jeg holder tett om ideen, helt fram til like før sendestart. Dette må jo slå an. Hva kan gå galt denne gangen? Vi har en vinner.

Andre forsøk

Carina gjør seg klar til sending, og lurer forundret på hva det er som befinner seg i bollene denne gangen. Jeg forteller henne at den ene inneholder røren, mens det i den andre ligger fyll, som skal på toppen. Carina griper tak i bollen og titter oppi. Hun ser ikke helt happy ut, men man kan se i ansiktet hennes at hun er klar for å stå løpet ut. Vaflene stekes, danderes og bringes inn i studio.

– Dette var flere steg opp fra forrige gang, er Carinas dom.

Dette er ikke noe hun frivllig kunne laget, men noe hun lett kunne sett for seg at andre hadde dette som forslag til topping, i stedet for syltetøy og brunost, når hun blir invitert i vaffelselskap. Og til tross for at hun påstår at smaken er ”grei”, så fortsetter hun å spise på brie-vaflene gjennom resten av sendingen, faktisk helt frem til vi sier farvel. Vi blir enige om å prøve å kombinere noe Carinask med vaflene neste gang. Hva det er, får man vite to uker senere.

IMG_2474
Litt brie får vaffelen på gli. (Foto: Joachim M. Tangen)

Radio Eldrebølgen er Studentradioen i Bergens desidert koseligste program. Hver onsdag klokken 12.00 serverer Joachim og Carina de ferskeste ryktene fra Europas kongehus, lokalstoff fra aviser du aldri har hørt om, og tester ut de eldres mat, så du vet hva du har i vente om noen år.

NB: Brie-vaffel-oppskriften er hentet fra Stine Åslands bok “Jeg elsker vaffel”.

(Toppbilde: Joachim M. Tangen)

Anbefalte artikler