Hulkens stjerne vokser

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hele intervjuet kan du høre i forrige ukes episode av MMA-Revyen, gjennom iTunesRSS, eller som streaming nederst i artikkelen.

Én måned er gått siden Emil Weber Meeks fjerde proffseier ble et faktum, og mye har hendt siden da. Treningen fram mot neste kamp har han for lengst kommet i gang med, og under overflaten surrer også tankene om karrierens fremtidige veiskiller. Han har til og med funnet tid til en mini-ferie. Likevel venter presset hjemme og ute, nå snart i Superior Challenge og gjennom utålmodige fans som venter på UFC-debut. Heldigvis trives 25-åringen under press.

TKO I GENÉVE

Under Strength & Honor Champsionship 8 i Genéve gjorde Meek kort prosess mot Jose Martin Reis, alias Tato Primera, der utfallet nok en gang ble TKO-seier i første runde for nordmannen.

Video fra SHC 8. Meek vs. Primera starter v/6:45.

– Jeg var veldig fornøyd. Det var ikke så mye som kunne gått noe bedre, egentlig. Det som gjorde det til en veldig bra kamp var at han ikke ga seg. Det er mange som kunne gitt seg etter det sparket f.eks. (Meek landet et høyt spark til hodet tidlig. journ. anm.) – at han kom seg opp der er veldig bra. At han klarte å fortsette, slåss videre og gi meg litt trøbbel når han slo var veldig bra. Han var veldig tøff, og tok mye juling til kampen ble stoppet, forteller Meek.

Det eneste å rette på i ettertid var hvor lenge kampen egentlig varte. 25 sekunderbrølte overskriftene i nasjonale medier 21. september.

– Nei, det var faktisk 45 sekunder.  Grunnen til at det ble 25 sekunder er at speakeren på stevnet spurte meg etter kampen, “so you did it in 25 seconds, how did it feel?”, så jeg tenkte bare “Åja, 25 sekunder!”, så det kom i VG og alt sammen, men jeg har sett kampen i etterkant, og det var 45, oppklarer hovedpersonen.

DOBBELTROLLER

Etter kampen mot Primera dro ikke Hulk til Syden eller til Disneyland, han gikk på jobb. Som en av instruktørene og lederne i MMA Trondheim handler Meeks hverdag i størst grad om å veksle mellom to MMA-tilværelser.

– Det har vært litt lite ferie ja. Rett etter kampen min coachet jeg Thomas Formo i EUMMA, så da dro vi rett til Danmark igjen ganske fort, og når vi kom hjem igjen hjalp jeg Gard Olve Sagen, som kom med på MMA-Forbundet sitt landslag, så det har vært fullt kjør.

Med så mye MMA i hverdagen ligger det selvfølgelig også et sterkt driv bak, og i dette tilfellet er det ingen grunn til å tvile på akkurat det.

– Noen ganger er det jo slitsomt, selvfølgelig, men det er jo utrolig gøy at jeg kan gjøre dette da, på heltid, alt sammen. Jeg og Thomas Formo har jo ansvar for at MMA Trondheim skal produsere gode fightere, og da må vi jo backe opp så mye vi overhodet kan. Så det kan gå litt på bekostning av vår fritid, men det gjør meg ingenting. Det er dette jeg liker å gjøre, understreker en motivert Meek.

FAMILIETID

Helt fri for ferie har likevel ikke Meeks måned etter forrige kamp vært. Midt i en lovende kampsport-karriere har han også lagt merke at familien begynner bli en naturlig prioritet igjen.

– Jeg fikk fire-fem dager hjemme hos mamma, der jeg fikk spist kake og is og alt jeg ville, og jeg gjorde ingenting, smiler han.

– Det er viktig for meg å være litt sammen med familien. Da jeg var 16-20 år var ikke familie så viktig på en måte, og det regner jeg med de fleste kjenner seg igjen i. Men når man begynner bli 21-25 år, da har det blitt viktigere for meg å holde kontakt med både søstrene mine og familien. Det blir jo ofte lengre mellom hvert møte, så det var veldig godt å bare få komme hjem og kunne slappe av med de som er glad i meg og ikke tenke på noe.

STILVALGET

Tilbake i karrieremodus har 2013 på alle måter understreket at Emil Weber Meek er en underholdende fighter. TKO i første runde er omtrent blitt hans varemerke.

– Jo, for de større organsiasjonene og publikum betyr det absolutt noe å være en underholdende fighter. De vil jo ha knockouts, det er jo ofte det som er gøy å se på. Og når jeg startet med MMA for bare fire år siden ville jeg ikke bli en grinder.

Når grindere, altså fightere som først og fremst vinner på poeng, først kommer opp nevner Meek naturlig nok Jon Fitch ved navn, men understreker at det ikke er vondt ment. Stil handler ofte i stor grad om bakgrunn, ikke nødvendigvis om valg.

– Ja, når jeg så på MMA første gang tenkte jeg “jeg har lyst til å bli sånn, ikke lyst til å bli sånn eller sånn”. Så var jeg heldig da – det er ikke slik at man bare kan ta det valget. Men det falt naturlig for meg, både i hode og kropp, å gå hardt ut. Hadde jeg vært en grinder av natur måtte jeg selvfølgelig ha blitt en grinder. De fleste som er grindere er jo selvfølgelig grindere fordi de har en brytebakgrunn.

 

TRENER I DANMARK

Vårt intervju med Meek fant sted mens han var i Danmark nylig. Der trente han under Carsten Ettrup hos CSA DK. Nye impulser og roller er viktige ingredienser for å opprettholde utviklingen.

– Jeg kan jo ikke være på MMA Trondheim resten av livet hvis jeg virkelig skal satse. Jeg er jo her (CSA) på training camps og slikt, og vet jo det at jeg blir mye bedre på å være her i en måned, så tenk da på hvor mye bedre jeg kunne blitt på ett år med samme trening og sånne ting. Det er viktig å tenke på alt man kan gjøre litt bedre – at man alltid kan prøve å pushe seg selv hardere, gå mot bedre folk, flytte, reise og sånne ting. Så det er jo et steg videre da.

Samarbeidet ble startet opp før Primera-kampen, når Ettrup ble hentet til Trondheim for å trene med Meek og Formo.

– Det lille han viste da han var oppe hos oss, i to treningsdager – det måtte jeg ha mer av. Jeg liker stilen han viser meg, og det funker for meg. Jeg blir behandlet veldig bra og får oppmerksomheten jeg trenger for å bli bedre. Dette er veldig bra for meg og kommer til å hjelpe meg mye.

– Det er viktig å få gode treningspartnere og gode coacher. Hvis du har en gruppe med mennesker – og dette gjør vi i Trondheim og – som møter opp som de skal hver eneste dag, to ganger om dagen, så har du muligheten til å få det til å fungere. Og det føler jeg at Carsten gjør. Han kan avle opp kjempegode fightere, og han har tatt flere herfra fra null til der de er i dag, forteller Hulk oss like etter et taktikkmøte i CSAs lokaler.

NESTE KAMP

Øverst på agendaen nå, er det svenske Åke Bergvall som står i fokus for Meek. 23. november møtes de to til Weltervekt-kamp under Superior Challenge 9, i Skandinavium i Göteborg. Også Simeon Thoresen skal gå kamp på det kortet.

Bergvall ser på papiret ikke veldig imponerende ut (4-7 som proff), men han kan ikke regne med å bli undervurdert av Meek av den grunn. 11 proffkamper gir tross alt rutine.

–  Jeg forventer at han har vært i de posisjonene før. At han ikke kommer til å bli over-excited eller under-excited, han kommer til å være der han skal være på kampdagen, understreker Meek, hvis 2013 i buret avsluttes med denne kampen.

 

Erfaring kan fort bli viktig på et stevne i en av Sveriges største innendørs-arenaer, på et show hvor Jens Pulver mot Sami Aziz er Main Event og kortet ellers inkluderer flere UFC-veteraner fra Skandinavia. Meek hverken forventer eller håper at Bergvall skal bli en lett match.

– Han vil nok ta det til bakken. Jeg tror også han kanskje vil ønske å gå tiden ut med meg. Jeg har første runde-finisher i de kampene som ligger på nettet. Jeg har én kamp som har gått til decision, og da ble jeg sliten, for å si det sånn. Jeg er en eksplosiv fighter, og har mye muskler som krever mer oksygen, så kanskje han prøver dra det hele veien ut.

Tanken på en kamp som går til bakken bekymrer ikke Meek nevneverdig, uten at han vil innlemme oss i hva slags taktikkeri Bergvall kan belage seg på å møte den 23. november.

– Jeg kan ikke si noe om gameplan, han snakker jo svensk, så han skjønner jo hva som står skrevet!

UFC-FORVENTNINGER

Suksess er for de fleste MMA-utøvere synonymt med å få kontrakt med UFC. Og med en stadig mer imponerende record som proff, attpåtil med kjappe TKOs i bøtter og spann, har Emil Weber Meek for lengst begynt bli nevnt som en mulig kandidat for UFC Sweden 2014.

 

Selv har Meek også begynt se muligheter i det fjerne. Han forteller at UFC-presset kom usaklig tidlig i karrieren, men at det nå kanskje begynner få ben å gå på.

– At folk vil ha meg dit er jo kjempegøy å høre, men jeg er også veldig realistisk med alt jeg gjør og tenker. Selv om jeg tenker stort, så tenker jeg realistisk. Nå har jeg jo endelig fått en skikkelig god streak – jeg er 4-1 som proff, og da begynner det plutselig å bli interessant. Jeg gjør alt rett i med tanke på promotører og sånne ting, jeg er flink med media, jeg er flink til å promotere. Så er jeg en eksplosiv fighter, jeg går gode kamper som er gøye å se på, også den gangen jeg tapte var det en gøy match å se på, og det er jo også viktig for UFC. Siste poeng er at jeg er norsk, og de har ingen norske fightere i UFC nå, og de skal holde show i Sverige.

De siste ukers utvikling i UFC har satt ekstra fokus på hvor avgjørende det er å skille seg ut. Kampene til Gustafsson og Diego Sanches trekkes frem som viktige eksempler på fightere som gjør seg populære gjennom en unik stil.

– Så der har vi tre grunner til at jeg kanskje kan få en mulighet. Sjansen er fortsatt liten, men nå, for første gang så er den der. Hvis alt dette klaffer har jeg kanskje 5-10% sjanse for å komme meg med på det kortet i Sverige. Det er fortsatt drømmetenkning, og det er fightere i Norge som, basert på record, gjerne skulle vært foran meg.

Emil Weber Meek sier videre at han liker presset nå som det begynner bli basert på noe realistisk. For UFC er absolutt målet.

– Jeg synes det er jævla kult. Og jeg setter jo press på meg selv. Når jeg skal gå mot Åke nå har jeg lyst til å være så bra som jeg kan være. Jeg har lyst til å være bedre enn jeg var sist, vil vise det, og jeg har lyst på en overbevisende, overbevisende seier. Og jeg jobber ræva av meg for å vise det. For hvis UFC-sjansen skulle dukke opp, så skal jeg være klar for det.

BLI ELLER DRA?

Samarbeidet med CSA eller andre gymmer i utlandet er for Meek foreløpig ikke entydig med å forlate MMA Trondheim. Han jobber med å finne en balansegang.

– Det viktige for meg nå er å utvide gamet mitt mer enn jeg har klart i Trondheim. Så, de siste ukene mot kampen nå, kommer jeg til å dra til noen andre gymmer for å få sparringen jeg trenger. Kanskje vi får noen opp til oss, eller om vi drar ned til Danmark igjen, eller kanskje vi prøver å få kontakt med en annen skandinavisk gym der vi har vært før.

Meek forteller oss at å hente inn treningspartnere til Trondheim er et godt alternativ til å selv dra ut på tur i jakten på å bli bedre og forberede seg maksimalt inn mot neste kamp.

– Ja, ihvertfall når vi har muligheten til det økonomisk er det å få fightere hjem til oss for å trene med oss utrolig mye verdt. Det koster jo litt, flybilletter og opphold. Det er penger, men det går veldig bra med gymmen og, så vi vil gjøre det så lenge vi har mulighet til det.

– Hvor og når jeg skal flytte en plass, det vet jeg ikke ennå. Inntekten min er jo hovedprioritet. Ikke å gå kamper, men å være på MMA Trondheim. Men det er jo også viktig at man må leve.

– Man må tørre å leve!

 

Hør hele dette intervjuet i forrige ukes episode av MMA-Revyen, gjennom iTunesRSS, eller som streaming nederst i artikkelen.

____________________________________________________________________________________________________

MMA-Revyen hører du hver onsdag kl 21. Podcasten slippes rett etter sendingen og er fortsatt enklest å høre i iTunes (gi oss gjerne en Review).
Vi er også på Facebook.com/MMARevyen

Siste podcaster

    Anbefalte artikler