Sikter på sin fjerde proff-seier

This content has been archived. It may no longer be relevant

Emil Weber Meek går sin femte profesjonelle MMA-kamp lørdag 21. september i Strength and Honor Championships (SHC8) i Sveits. Meek skulle egentlig møte hjemmefavoritt Nelson Carvalho, som måtte trekke seg bare en uke før kamp grunnet akutt blindtarmsbetennelse. På egen nettside melder Meek at spanjolen Tato Primera er ny motstander.

Hele intervjuet kan du høre i denne ukas episode av MMA-Revyen, gjennom iTunesRSS, eller som streaming neders i artikkelen.

Tøff og aktiv vår

Veldig mye har skjedd siden sist vi snakket med Emil Weber Meek, som var i forkant av kampen på EUMMA5, der han var tvunget til å skifte motstander tre ganger og til slutt vant mot Raymond Jarmand. Det var i slutten av april, og nå har MMA-Trondheim-produktet hatt nesten et halvt år med trening, ferie og oppkjøring mellom sist kamp og helgens kamp. Formen er god.

– Jeg føler meg veldig bra. Nå er jeg helt på enden av oppkjøringen og har hatt en veldig bra periode med trening de siste syv ukene.

Ferie hos American Top Team (ATT)

Meek hadde en lengre feriereise i løpet av sommermånedene, men blandet like godt inn et treningsopphold på turen.

– Jeg hadde med kjæresten min, besøkte en del familie, som egentlig var hovedformålet med reisen min. Det at jeg fikk trent der var en bonus.

Sist gang Meek trente hos ATT, var formålet med reisen kun trening.

– Jeg fikk et litt amputert treningsopphold denne gangen. Jeg var i USA i to måneder, og fikk trent OK der. Likevel var det ikke helt optimalt i forhold til det jeg er vant til. Da jeg trente på American Top Team så brukte jeg i alle fall en time hver vei med bil (…) så en time for meg tok opp til fem timer. Dette gjorde at jeg ikke fikk inn mer enn en økt der pr dag, men jeg fikk jo trent styrke og løpt og alt det vanlige i tillegg, da.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ATT-bilde-privat
(
Emil W. Meek og UFC-stjernene Gleison Tibau og Hector Lombard. Foto: Privat)

God treningscamp

Denne kampen valgte Meek å ha hele treningscampen sin hjemme hos MMA Trondheim, og ta inn mennesker i stedet for å reise ut til dem.

– Dette er rett og slett fordi jeg har behov for å være her og jobbe. Det samme gjelder for Thomas [Formo. journ. anm], som har kamp nesten rett etter meg. Så vi synes det hadde vært dårlig gjort av oss om noen av oss reiste bort fra gymmen og lot den ene av oss være igjen.

Trondheimshåpet har, som han vanligvis gjør, gjort det meste av planleggingen sin selv, med unntak av hjelp til styrke, kondisjon og ernæring. Der har han fått hjelp av Erik Sandvik til styrke og kondisjon, og har hatt ernæringscoach Gunnar Strand Jakobsen fra Kaliber Gym til å hjelpe med diett. Mange aspekter ved oppkjøringen har vært viktige, men Meek selv peker på noe som har endret mer enn andre ting.

Gamechanger

– For denne kampen tok jeg kontakt med Carsten Ettrup fra et gym som heter CSA DK fra Danmark. Han er veldig dyktig og har avla opp mange gode fightere og legger hundre prosent i jobben sin. Dette er ikke noe han gjør som hobby eller på fritiden, men er jobben hans, altså å være MMA coach.

Meek tok kontakt og spurte om Ettrup var interessert i å hjelpe.

– Han har veldig lyst til å få meg med på teamet sitt i Danmark. Vi fløy ham inn til Trondheim og trente med ham i to fulle dager. Da fikk vi opp mot 16-timers trening over to dager. Det var ganske heftig.

Den største gamechangeren var planleggingsarbeidet Ettrup deltok i.

– Vi analyserte stilen til Nelson Carvalho og gjorde endringer som skulle dra ut de beste egenskapene jeg har og prøve å minske de situasjonene jeg bør holde meg unna.

Det hjalp meg mye. Det var en gamechanger.

Som vi vet, måtte Carvalho trekke seg på grunn av en blindtarmsbetennelse. Forhåpentligvis vil analysene av både Carvalho og Meeks egen stil gi effekt også på kampen mot den nye motstanderen, Tato Primera, ettersom noe av det viktigste Ettrup bidro med, ifølge Emil Weber Meek, var å forsterke Emils sterkeste sider.

Se trailer for Strength and Honor 8 her:

Høyt nivå på sparringspartnere

For å forberede kampen i SHC8 har Trondheimsgymmet hatt hjelp fra en rekke dyktige og velrenomerte sparringspartnere. Mohsen Bahari fra Frontline Pro Team og Krzysztof Jotko (som skal konkurrere på samme kort som Simeon Thoresen i MMAA i Polen i oktober) var viktige for oppkjøringen. I tillegg benyttet Meek seg av de mange amatør-fighterne MMA Trondheim har for tiden.

– Vi har seks eller syv aktive amatør-fightere nå, som har gått kamper og ser etter å gå nye kamper. Det er dem jeg trener med til daglig og vi føler de holder et veldig høyt nivå. Av erfaring så ser vi at MMA-Trondheim fightere blir matchet ganske tøft i Danmark, der vi bruker å gå i organisasjoner vi er kjent i. Vi er matchet veldig hardt og har kanskje gått på noen ufortjente tap på grunn av det.

MMA-gymmet har likevel ikke noe problem med det de opplever som tøff matching.

– Vi liker å bli matchet hardt. Vi er gode og når vi vinner så er det ekte seiere.

Lite kjent om ny motstander

Tato Primera (se highlight-video fra Youtube her) har en tilsynelatende lik stil som Meek. Der Meeks forrige motstander, Carvalho, er kjent som BJJ-svarbelte som har god Muay Thai, er Primera likere Meek, da begge er brawlere. Emil Weber Meek karakteriserer egen stil slik UFC-fighter Matt Brown gjør, som en teknisk brawler.

Selv om Primeras selv oppgir en 3-1 record er ikke det velrenomerte MMA-nettstedet Sherdog.com villige til å gjøre det samme, og lister Primera med bare en profesjonell kamp, der han gikk mot Dmitry Samoilov.

Meeks kamp vil ikke være tilgjengelig for norske seere før en tid etter kampens resultat er kjent.

__________________________________________________________________________

MMA-Revyen hører du hver onsdag kl 21. Podcasten slippes rett etter sendingen og er fortsatt enklest å høre i iTunes.
Gi oss gjerne en iTunes Review. Facebook.com/MMARevyen

Siste podcaster

    Anbefalte artikler