Velg ditt eget ideal

This content has been archived. It may no longer be relevant

Sissel Bjørnevik er daglig leder ved skjønnhetssalongen WahWah på Exhibition i Bergen. Her tilbyr de behandlinger innen hud- og kroppspleie, massasje og hårfjerning. Altså det meste innen skjønnhetspleie dersom man ikke skal legge seg under kniven.

– Utseendet er veldig viktig for folk, fordi det er jo det første man ser. I tillegg gir det økt velvære å føle seg vel med eget utseende, forklarer hun. 

At det å være fornøyd med eget utseende kan gi økt velvære, gjerne i form av økt selvtillit, er vi i Kroppslig enig i. Måten man oppnår det på er derimot ikke alltid like behagelig.  Hårfjerning er en av de mest populære behandlingene hos WahWah, og da kan for eksempel Brazilian wax nevnes. Her brukes varm voks til å fjerne alt hår nedentil, både foran og bak (ja, det gjør vondt).

Presset til velvære

Man skal lide for skjønnheten, og i podcasten kan du høre Birgitte, Martine og Kari snakke om presset fra både media, oss selv og mennesker rundt oss, på at vi skal ta oss best mulig ut. Dette er ikke noe som kun gjelder for jenter, som det ofte fokuseres på. Gutter og menn kjenner også på det at man burde se ut på en spesiell måte.

– Vi har både kvinner og menn som kunder, men menn har begynt å få mer fokus på sitt utseende og tør i større grad å komme inn i salongen, fortsetter Bjørnevik.

Skal vi tro det Sissel på WahWah sier, er altså både kvinner og menn glade i både å få hår revet ut med roten, og litt mer behagelige behandlinger som for eksempel ansiktsbehandlinger og massasje. Men hvem sitt ideal er det vi forsøker å leve opp til?

Skjønnhetsidealet – eget valg

Jentene i studio snakker om skjønnhetsidealet, og at det sier noe om hvordan man kanskje bør se ut for å passe inn i samfunnets rammer for hva som er pent og vakkert.  Dette idealet har endret seg gjennom historien, og er forskjellig fra kultur til kultur. Formene til Marilyn Monroe var det hotteste av det hotte på 60-tallet, Kate Moss’ lille, androgyne kropp, var en uoppnåelig drøm for mange kvinner på 90-tallet, og i dag er kanskje «fit the new skinny»?

Må vi bare innrette oss etter disse strømningene i samfunnet og streve etter å se ut på en spesiell måte hele tiden? Sissel Bjørnevik letter litt på presset og gir folk friheten til å velge selv.

– Idealet er opp til hver enkelt. Det handler om å føle seg vel. Alle har jo en skjønnhet, og det viktigste er at den kommer innenfra.

Hva Birgitte, Martine og Kari tenker om utseende og skjønnhetsidealer kan du høre i podcasten under:

Siste podcaster

Anbefalte artikler