TV-serier du bør sjekke ut!

This content has been archived. It may no longer be relevant

Kinosyndromets medarbeidarar Carina, Daniel, Tage og Kristian bestemde seg for å kome med fire seriar du kanskje har oversett men absolutt bør få med deg. Oh, the guilty pleasure of it all! Gjør deg klar, her har du fire mennesker, fire favoritter, fire forslag!

Knowing Me, Knowing You

Daniel Oliver Paulsen: Er du fan av kleine situasjoner og briter uten sosiale antenner? Da er Alan Partridge, Knowing Me, Knowing You noe for deg! Serien fra 1994 består bare av to sesonger, men hver episode er et bidrag til humorens øvre hylle. Vi blir kjent med den snobbete og kyniske Alan Partridge (spilt av Steve Coogan), som av BBC har fått mulighet til å produsere en sesong av et talkshow med seg selv som programleder. Dette er mockumentary av høyeste kvalitet, og gjestene på showet er alle varierte karakterer spilt av skuespillere.  Kort og godt: Det som kan gå galt, gjør også det.

knowing_me_knowing_you_series_01
Knowing Me, Knowing You. 90-tallsgrafikk på sitt beste. (Bilde: BBC.)

Miranda

Kristian Voldnes: For alle dykk som likar snillare humor som ikkje gjer nokon meir forlegne enn dei kan takle, anbefalast serien Miranda. Eg snubla over denne herlege kvinna i ein artikkel nett som denne, og har vore superfan sidan. Miranda handlar om livet åt den britiske komikaren Miranda Hart som har brukt forskotsarven på ein moroforretning. Med ein kompanjong som stadig søkjer å få henne til å skjerpe seg og ei mor som er på konstant mannejakt på Miranda sine vegne, er det duka for britisk komedie av ypperste merke. Voksen kvinne i beste alder, selvironi er MUST!

Det er i vinden med ubehagelege scener som får ein til å ville døy av flauheit og som underteikna gjerne spolar igjennom for å sjå i si heilheit berre dersom «det går bra til slutt», samt humor som skal gå på bekostning av andre. Miranda har berre hyggjelege vitsar og koselege karakterar som aldri gjer nokon noko verre enn at dei sjølve ler hjarteleg av det. Antakleg er Miranda den serien i dag som er snildast mot sine eigne og fortsett er ustyrteleg morosam. Serien er nok her i landet blitt noko av ein dameserie for kvinner over 30, men det drit eg i og anbefalar til alle. Sjå to episoder før du bestem deg og ta deg gjerne ein liten Sherry medan du sit der.

Have a, what I call, fabulous evening!

miranda-new-year-ep
Miranda er hverdagskvinnens alter-ego. (Bilde: BBC)

The Real Housewives of Beverly Hills

Carina Hoshovde: Min anbefaling er av typen trash-tv/reality: The Real Housewives of Beverly Hills. Det finnes mange forskjellige varianter av konseptet, som har etablert seg i New York, Miami, Beverly Hills, New Jersey, O.C, Vancouver & Atlanta. Enhver av disse bringer noe annerledes til bordet, så enten om du vil ha black women med sass, hot latinas med forkjærlighet for å snakke i munnen på hverandre eller the New York attitudeAlt du vil ha av drama  får du her lett servert av middelaldrende kvinner med yogaromper, høye hæler og eksentriske livssyn!

Jeg har valgt å anbefale Beverly Hills-versjonen fordi den begynte i 2010, altså tar det ikke lang tid før du er hooket og oppdatert. Følg regelmessig med i helgene på TV3, hvor vi blant annet får møte tanta til Paris Hilton, Kyle Richards, og hennes til tider skrullete søster Kim Richards (for de av dere som så Witch Mountain fra 70-tallet.) Vi får også eks-kona til Kelsey Grammer fra Frasier.

Ifølge TV3: «Disse kvinnene befinner seg midt i denne verdenen og har alt som følger med: husene, bilene og diamantene. Vi møter arvinger, entreprenører og en familie av barneskuespillere og vi får rikelige mengder av drama og glamour.» Overdådig, høylytt og gøy, frister dette deg? Sett deg ned i godstolen med chips og en lettbrus og nytt dette botoxfylte togvraket! Dette tiltrekker meg fordi jeg liker pene voksne mennesker som lager dramatikk av småting iført klær som utgjør leien jeg betaler på over et år.

The Real Housewives of Beverly Hills
The Real Housewives of Beverly Hills. (Bilde: Bravo)

Derek

Tage Rivas Tollefsen: Moromannen Ricky Gervais er her på ny, nå med mockumentaren Derek (som forøvrig ikke må forveksles med den tyske krimserien Derrick). Dette er det nærmeste Gervais kommer sin debutserie og superhit The Office.

Gervais spiller hovedrollen Derek, en ansatt ved et pleiehjem for eldre. Derek virker ved første øyekast litt ekkel og små-autistisk, men man lærer fort at han har et hjerte av gull og en oppriktig lidenskap for å ta vare på de eldre. Med seg på laget har han Karl Pilkington, som mange kjenner fra The Ricky Gervais Show og An Idiot Abroad.

Ricky Gervais har uttalt seg om at denne serien er det mest personlige han har laget, fordi flere i familien hans jobber innenfor omsorg. Serien føles virkelig som en hyllest til disse ildsjelene i samfunnet vi aldri tenker på, som gir alt av seg selv for at de aller svakeste skal ha det så behagelig som overhodet mulig, før de trekker sin siste pust og forlater oss for alltid. Og det er nettopp dette som gjør Derek utrolig bra. Du kan le av full hals i et øyeblikk, og felle en tåre i det neste.

Derek kan sees eksklusivt på Netflix her i Norge.

Derek Lounge190midres.jpg
Gervais og Pilkington på nye eventyr. (Bilde: BBC)

 

Kinosyndromet er Studentradioen i Bergen sitt filmprogram, og deler velvillig av sine filmnerdete sider kvar torsdag klokka 11.00! Få med deg oppdateringar, anmeldingar, diskusjonar og intervju fra filmens verden på podcast eller siste vekes streaming.

Siste podcaster

  • Intervju med Dag Johann Haugerud og Thorbjørn Harr
    Selma og Mikael setter seg ned i en veldig koselig samtale med regissør Dag Johann Haugerud og skuespiller Thorbjørn Harr. Vi snakker om deres nye film Sex, deres kommende trilogi Sex, Drømmer og Kjærlighet, studietiden deres og ferske filmanbefalinger. Vi får også noen råd på veien, både som filmelskere og som unge voksne.<3

Last ned Kinosyndromets podcaster via iTunes, trykk på direktelinken!

https://itunes.apple.com/us/podcast/kinosyndromet/id375633419

Anbefalte artikler