Bangladesh møter Bergen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Elise og Julie fra Plutopop tok turen på Hulen en kald tirsdag for å oppleve Casa Murilo. Da vi kom frem til Hulen, var lokalet dekorert med stemmningslys nedover gangene. Inne i lokalet var det overraskende mange for å være en tirsdag, men hvem vil ikke få med seg de fantastiske guttene som danner banet Casa Murilo?

 

Casa Murilo er historien om to britiske gutter som reiste til Brasil i 2008, møtte to norske jenter, forelsket seg, flyttet til Oslo og startet band. Høsten 2012 dro Casa Murilo til Bangladesh i forbindelse med Rikskonsertene. Der møtte de fusionbandet Chirkutt, og nå turnerer de Norge sammen.

 

IMG_0675

 

Chirkutt overrasker

Dan (Casa Murilo) kunne opplyse oss fra scenen på Hulen i går om at Chirkutt er det aller første bandet fra Bangladesh som spiller i Bergen. Det de fleste ikke vet, er at Chirkutt er megasvære i India, og selger ut stadionkonserter for 50.000 mennesker. I går varmet bandet opp for Casa Murilo og vokalisten, Sharmin Sultana Sumi, dominerte publikum fra første sekund. Hun skapte allsang allerede på første låt, og vi i Plutopop kan ærlig innrømme at vi aldri har sett så mange hender i været på Hulen før.

Hør allsang fra konserten:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/Allsang.mp3]

 

IMG_0672

 

Før konserten var Elise fra Plutopop så heldig å få et intervu med både Casa Murilo og Chirkutt. Gjennom intervjuet, som du kan høre under, fortalte Casa Murilo at under en spillejobb på et talkshow i Bangladesh måtte de spille Titanic-låten etter et sterkt ønske fra puplikum. Talkshowet hadde 25 millioner seere. Det å si at Chirkutt er ydmyke, er en underdrivelse! Så prøver Elise å finne ut om vi kan vente oss en ny plate fra Casa Murilo og Chirkutt? Vi håper det.

 

Hør hele intervjuet med Casa Murilo og Sharmin fra Chirkutt her:

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/Intervju_Casa_Murilo_og_Chirkutt.mp3]

 

Etter oppvarmingen med Chirkutt fikk vi et bilde med Sharmin som ble litt uklart grunnet den mørke og koselig stemmningen på Hulen:

IMG_0679

 

Feel free!

Etter en fantastisk oppvarming fra Bangladesh tar Casa Murilo scenen. Etter at gitarene er stemt og trommer er blitt testet sier Dan til publikum: “This song is a little different, but feel free to dance and sing along or make out with the person next to you!”. Idet samme kommer lyden ut av høyttalerne og hele konsertlokalet hopper av glede. Casa Murilo er på scenen, det er høst i Bergen og livet er bra.

 

IMG_0597

 

Etter et par godt fremførte låter, tar Dan mikrofonen på nytt og sier: “Okay, we are going to play a rolig låt now. Run to the bar!” Det er tydelig at bandet koser seg på scenen og er trygge når de fremfører sine sanger. Kanskje har det noe å gjøre med at de kjenner det bergenske publikum så alt for godt, eller så kan det være fordi publikum synger så høyt at vokalistene ikke trenger å synge. Hvem vet, men en bra førstegangs-opplevelse med Casa Murilo for Plutopop-jentene.

 

Mens vi venter i spenning på nytt album, kan dere høre på liveopptaket som Elise fikk med seg på intervjuet. Det er Casa Murilo feat Emon Chowdhury fra Chirkutt – Sleeping With the Lights On – live på bakrommet på Hulen. Hør låten her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/Sleeping_With_the_Lights_On_live.mp3]

 

Alle bilder: Julie Sanner Lindbom

 

Anbefalte artikler