Cashmere Cat til Bergen

Halden-produsenten Cashmere Cat har hatt en kort, men innholdsrik karriere. Han har samarbeidet med stjerner som Selena Gomez, Ariana Grande og Tory Lanez, og han har i tillegg bidratt med produksjon på fjorårets Kanye West-album The Life of Pablo.

Høiberg har også representert Norge i verdensmesterskapet i platemiksing i London der han endte som nummer 5 i 2008. I 2011 droppet han navnet DJ FINAL og startet to prosjekter som Magnus August og Cashmere Cat. Samtidig begynte han å legge ut remixer av artister som Lana Del Rey og Jeremih, og ble lagt merke til internasjonalt. Cashmere Cat debuterte med EP-en Mirror Maru i 2012, og har siden spilt på opptil flere festivaler for elektronisk musikk i Europa. Han er aktiv live-artist på ulike festivaler og klubber i USA, Asia, Australia og Europa.

I april i år kom endelig debutalbumet 9, med features som Kehlani, MØ og The Weeknd – og nå besøker han endelig Bergen på soloturné.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1Vn1BXfsd4Q]

Lørdag 21. oktober står Cashmere Cat på scenen på NHH. I tillegg bidrar Niilas med et oppvarmingssett – bergensprodusenten lager eksperimentell elektronika som nikker anerkjennende til Cashmere Cats fusjon av RnB, hiphop og hard klubbmusikk. Selvfølgelig varmer Niilas opp for godgutten, og det blir altså en helaften som enhver musikkfanatiker bør få med seg.

Anbefalte artikler