Ukens Video on demand

This content has been archived. It may no longer be relevant

Video on demand (VOD) er en samlebetegnelse på hvordan du som seer kan se alt av videoinnhold over et nettverk som del av et interaktiv TV-system. På norsk kaller man VOD tydeligvis for videotorg (!). Ikke kall det det.

Enkelt forklart, du streamer for eksempel filmer på TV-en ved hjelp av Internett. I denne spalten ønsker vi i Kinosyndromet å gi deg det beste OG det dårligste fra VOD-verdenen. Hvorfor dårlige også sier du? Fordi en klein søndagskveld når hjernen går på tomgang ønsker du bare å se en hjernedød B-film med for eksempel Steven Seagal.

The Terminal (2004)

Nasjonalitet: USA
Sjanger: Komedie/drama
Varighet: 128 minutter
Regi: Steven Spielberg
Sentrale skuespillere: Tom Hanks og Catherine Zeta-Jones

Tom Hanks spiller den forvirrede og barmhjertige Viktor Navorski på vei til USA. Han kommer ikke lenger enn til flyplassterminalen før han støter på problemer. Statskupp i hjemlandet hans gjør at han egentlig ikke tilhører noe land, og han kan derfor ikke slippe inn i USA. Viktor tar seg så til rette på flyplassen, og klarer blant annet å skaffe seg jobb og bekjentskaper.

Dette er kanskje ikke akkurat Tom Hanks sterkeste film, og plottet kan virke noe forutsigbart og kjedelig. Til tider er The Terminal en klassisk Hollywood drama-komedie, men de ulike karakterene i filmen som Viktor blir kjent med, redder inn igjen filmen med sin sjarmerende humor. Om du ønsker en skikkelig kosefilm og en feelgood-film er dette noe for deg. Tom Hanks skuffer som regel ikke, og hvis du nyter gode skuespillerprestasjoner er dette noe for deg. The Terminal finnes blant annet på streame-tjenesten Netflix og i iTunes. I iTunes er det hakket bedre kvalitet.

Hot or not? HOT


A Very Harold & Kumar Christmas

Nasjonalitet: USA
Sjanger: Komedie
Varighet: 90 ”fantastiske” minutter
Regi:
Todd Strauss-Schulson
Sentrale skuespillere:
Kal Penn og John Cho

Tittelen i seg selv, A Very Harold & Kumar Christmas, er vel en indikasjon på at dette er rein ballesmørje. Mer kreativ tittel skal man lete lenge etter. Ok, til poenget: Filmen er en slags oppfølger fra komedien Harold & Kumar Go to White Castle hvor vi møter Harold og Kumar som er to stoner-bestevenner ute på nye og ville eventyr. Temaet er ganske lik i denne oppfølgeren, bare at storyen utspiller seg rundt juletider. En skulle tro at et innhopp fra Neil Patrick Harris, blant annet kjent fra How I Met Your Mother,  kunne krydret denne smakløse mølja, men akk nei. 3D-en er til å grine av, her snakker vi virkelig ting-som-kommer-ut-av-skjermen-3D som bare irriterer deg, og dybdebildet er totalt fraværende.

Jeg så først denne filmen i 2D, før jeg skjønte at dette virkelig var en 3D-film. Den måtte jo bli bedre når jeg fikk se hasjrøyk sive ut av skjermen og inn i øynene mine? Men nei. Filmen kan man like godt bare se i 2D, så slipper man de irriterende 3D-effektene. Hvorfor skal du se denne ballefilmen spør du? Joda, fordi av og til er det bare morsomt å se budsjettfilmer bli såpass dårlige, og det er nettopp her underholdningsverdien ligger. A very Harold & Kumar Christmas kan du streame via Netflix i 2D.

Hot or not? NOT!

Hvilken VOD-tjeneste bruker du mest?

Filmprogrammet på Studentradioen i Bergen, Kinosyndromet, hører du hver torsdag fra kl. 11 – 12.00, eller du kan laste ned podcasts. Du kan høre nyeste  podcast her:

Siste podcaster

Anbefalte artikler