Syv tøffe tommer

This content has been archived. It may no longer be relevant

I gode gamle dager, før streamingtjenester og internett så mye som fantes, var det vinyl som var det gjeldende formatet for musikk. Men med det fysiske formatet kom det også utgifter, og for å tilby de elskende massene et rimeligere alternativ til albumene fikk man syvtommeren. Syvtommeren kunne gi deg den ene sangen du elsket, men den kunne også være en mulighet til å skaffe seg et eksemplar av favorittbandet for en billig penge. I mange tilfeller var det også en mulighet for bandet til å sette fokus på en mindre hitvennlig låt, i form av den berømte b-siden.

I nyere tid har syvtommeren vokst til å bli et samleobjekt og en kuriosa for dem som ønsker å forholde seg til musikk på et mer konkret plan. Derfor har Gorillaredaksjonen lett i flyttekasser, sett i platebunker og gjennomsøkt barndomshjemmet etter eksemplarer av omtalte format vi ville spille for dere. En naturlig og velkommen bieffekt av dette er at punk og hardcore er høyfrekventert i sendingen og de flestes hjerter gleder seg!

 

Hør reprisen av ukens Gorillasending her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/09/Gorilla-Sendinger-Syvtommere.mp3 ]

Ukens spilleliste:

Finanskrisen – Kommersielt Holocaust

Kolkol – Hva du tar

Turboneter – Vaya con satan

Hevn – Mad surgeon

Razika/Real ones – Ingen kommer unna politiken

Akitsa/the syre -Révolution

Madness – Grey day

Depeche mode – Master and servant

Beastmilk – Void mother(ikke Children of the atom bomb som vi sa i sendingen)

Di kjipe – Vi drikker

Knuste ruter – Fanga

Catarstrophes – Kings of rock ‘n roll

Matthew Wilder  – Break my stride

 

Gorilla – hver torsdag fra kl. 13:00 til 14:00 på Studentradioen i Bergen!

Toppfoto: Maiken Andreassen

 

Anbefalte artikler